Polis, wat is dat?

Gepubliceerd op: 28 februari 2017 geschreven door Joost van Herpen

De polis is een officieel verzekeringsbewijs. Je krijgt deze verzekeringspolis na het afsluiten van een autoverzekering. De verzekeraar stuurt de polis op, nadat de verzekering definitief is geaccepteerd.

De ene autoverzekeraar stuurt de polis per post, terwijl de andere deze per e-mail stuurt. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om in te loggen en de polis online in te zien.

Lees hieronder wat er op een polis staat, welke documenten er bij zitten en wat verzekeraars in rekening brengen aan poliskosten.

Wat staat er op een polis?

Op de polis van een autoverzekering staan standaard deze gegevens:

 

Welke documenten zitten er bij een polis?

Bij een polis zitten polisvoorwaarden en eventuele clausules. Daarbij zit bij een nieuwe polis een groene kaart.

Kosten voor het opmaken van de polis

Autoverzekeraars brengen meestal kosten in rekening om een polis op te maken. Verzekeraars vragen voor het opmaken van een polis tussen de 6 en 15 euro.

Zogenaamde direct writers, zoals bijvoorbeeld Centraal Beheer, Ditzo, Inshared, Univé en FBTO brengen geen poliskosten in rekening.

Op 8 november 2016 stelde Minister Dijsselbloem van Financiën Kamervragen over de hoge én verborgen kosten die verzekeraars in rekening brengen voor het opmaken van een polis en het verwerken van allerlei wijzigingen.

Lees alles over poliskosten

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook, Linkedin of Whatsapp:

Facebook Whatsapp