Cataloguswaarde: Wat is dat?

Geschreven op 29-03-17
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
De cataloguswaarde is de oorspronkelijke verkoopprijs van een auto in Nederland (inclusief BPM). De cataloguswaarde is de prijs van de auto inclusief de extra’s die in de fabriek zijn aangebracht.

We noemen cataloguswaarde ook wel ”nieuwwaarde”. Het is dus de prijs van een auto toen die nieuw was.

Lees alles over de cataloguswaarde en waarom het van belang is voor de autoverzekering:

Waarom is de cataloguswaarde belangrijk voor de autoverzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kan de verzekeraar naar de cataloguswaarde kijken. De premie van een WA volledig casco verzekering wordt namelijk bepaald door de hoogte van de cataloguswaarde.

Hoe hoger de cataloguswaarde van de auto, hoe hoger de premie van de autoverzekering is. De premie van de WA beperkt casco verzekering wordt doorgaans bepaald door de dagwaarde van de auto.

Wat bepaalt de premie van een autoverzekering?

Cataloguswaarde van de auto online opvragen

Je kunt online controleren wat de cataloguswaarde van een auto is. Ga naar onze autoverzekeringen vergelijker en vul het kenteken in.

Je ziet vervolgens een auto verschijnen. Klik op het merk om de cataloguswaarde te bekijken.

Geschreven door Joost van Herpen

Joost verdiept zich al sinds 2008 in autoverzekeringen en richtte in 2015 Lastenvrij op met als doel om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Hij heeft de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar hij leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde hij af aan de Avans Hogeschool. Hij was werkzaam bij de SNB Bank, Rabobank en ABN AMRO bank. Hij was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite en was werkzaam bij VCN Verzekeringen, een service provider in verzekeringen.
Goede informatie?

Deel deze informatie met vrienden…

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af: