Cataloguswaarde: Wat is dat?

Geschreven op 29-03-17
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
De cataloguswaarde is de oorspronkelijke verkoopprijs van een auto in Nederland (inclusief BPM). De cataloguswaarde is de prijs van de auto inclusief de extra’s die in de fabriek zijn aangebracht.

We noemen cataloguswaarde ook wel ”nieuwwaarde”. Het is dus de prijs van een auto toen die nieuw was.

Lees alles over de cataloguswaarde en waarom het van belang is voor de autoverzekering:

Waarom is de cataloguswaarde belangrijk voor de autoverzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kan de verzekeraar naar de cataloguswaarde kijken. De premie van een WA volledig casco verzekering wordt namelijk bepaald door de hoogte van de cataloguswaarde.

Hoe hoger de cataloguswaarde van de auto, hoe hoger de premie van de autoverzekering is. De premie van de WA beperkt casco verzekering wordt doorgaans bepaald door de dagwaarde van de auto.

Wat bepaalt de premie van een autoverzekering?

Cataloguswaarde van de auto online opvragen

Je kunt online controleren wat de cataloguswaarde van een auto is. Ga naar onze autoverzekeringen vergelijker en vul het kenteken in.

Je ziet vervolgens een auto verschijnen. Klik op het merk om de cataloguswaarde te bekijken.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]