Meldcode van de auto, wat is dat?

Gepubliceerd op: 18 februari 2017 geschreven door Joost van Herpen

De meldcode is een code waarmee de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) een auto kan identificeren. De meldcode zorgt samen met het kenteken voor een unieke combinatie.

Je moet de meldcode doorgeven bij het afsluiten van een autoverzekering.

Met het kenteken én de meldcode kan de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) controleren of de auto verzekerd is.

Lees alles over de meldcode…

Waar staat de meldcode?

De meldcode zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van een auto. We noemen dit chassisnummer ook wel framenummer.

Het chassisnummer is ingeslagen of gemonteerd op iedere voertuig in Nederland. Het chassisnummer staat vaak onder de motorkap.

De meldcode staat ook op het kentekenbewijs deel 1B. Je kunt de code ook opvragen door met je DigiD in te loggen bij de RDW.

Je auto moet dan wel al op naam staan.

Autoverzekering afsluiten zonder meldcode, kan dat?

Je kunt via Lastenvrij alle autoverzekeringen vergelijken zónder meldcode. Na het vinden van een autoverzekering wordt je doorverwezen naar de verzekeraar om de verzekering af te sluiten.

Weet je de meldcode niet, vul dan ”0000” in. Ga vervolgens na wat de meldcode is en bel de verzekeraar later om deze door te geven.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook, Linkedin of Whatsapp:

Facebook Whatsapp