Autoverzekering voor senioren

Geschreven op 16-09-15
Leestijd: 2 minuten
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Senioren hebben veel rijervaring en zouden daardoor een goedkope autoverzekering moeten kunnen afsluiten. Op Lastenvrij staan veel voordelige autoverzekeringen.

Ondanks alle ervaring die u hebt, willen sommige verzekeraars u géén autoverzekering aanbieden óf wordt de premie verhoogd met een toeslag. Helaas passen deze verzekeraars leeftijdsdiscriminatie toe.

We hebben veel ”senior vriendelijke autoverzekeringen” in onze vergelijker staan. U kunt de premies en polisvoorwaarden eenvoudig met elkaar vergelijken. Vervolgens sluit u een goede én betaalbare autoverzekering af…

Waarom is er leeftijdsdiscriminatie bij autoverzekeringen?

Autoverzekeraars stellen de premie van een autoverzekering vast door te kijken naar een aantal variabelen. Deze variabelen zijn bijvoorbeeld de woonplaats en soort auto van de bestuurder. Leeftijd is ook zo’n variabel.

Verzekeraars willen veel premie ontvangen en zo min mogelijk uitkeren. Hierdoor kunnen ze de premies voor alle verzekerden laag houden. Daarom onderzoeken ze welke bestuurders de meeste schades veroorzaken. Deze bestuurders behoren tot een risicogroep.

Jongeren vormen voor verzekeraars de grootste risicogroep, omdat ze de meeste schades veroorzaken. Senioren veroorzaken volgens de schadecijfers ook meer schade. Ouderen betalen bij sommige verzekeraars ook een premietoeslag, zoals beginnende bestuurders dat ook doen. Sommige verzekeraars hebben ook een leeftijdsgrens, bijvoorbeeld van 80 jaar, 75 jaar of zelfs al 69 jaar.

Gelukkig zijn er nog steeds voldoende verzekeraars die gewoon een goede én betaalbare autoverzekering aanbieden. U kunt deze autoverzekeringen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Premietoeslag

Ouderen worden niet alleen geweigerd door verzekeraar, ze hebben vaak ook te maken met een premietoeslag. Hierdoor betalen ouderen soms meer dan dubbel zoveel premie! Het is daarom extra belangrijk om de autoverzekeringen van meerdere verzekeraars te vergelijken en niet zomaar een autoverzekering af te sluiten bij een voor u bekende verzekeraar.

Aanvullende voorwaarden

Ouderen kunnen geweigerd worden én moeten soms meer premie betalen, maar de verzekeraar kan ook aanvullende voorwaarden stellen. Autoverzekeraars zijn namelijk niet verplicht om iedereen te accepteren.

Sommige verzekeraars willen u alleen acceptaren onder bepaalde voorwaarden. Verzekeraars kunnen bijvoorbeeld eisen dat:

  • U meerdere schadevrije jaren hebt
  • U de afgelopen jaren geen schades hebt geclaimd
  • U geen dure auto hebt
  • U geen snelle auto hebt

 

Oudere die al een autoverzekering hebben en een leeftijdsgrens bereiken

U wordt misschien 69 jaar, terwijl de verzekeraar een leeftijdsgrens van 70 jaar heeft. Deze leeftijdsgrens is alleen van toepassing voor het afsluiten van de autoverzekering.

Wanneer u al een autoverzekering bij deze verzekeraar hebt, zal de verzekeraar de polis niet zomaar beëindigen. Wanneer u uw huidige autoverzekering opzegt, kan het wel moeilijker zijn om een nieuwe af te sluiten.

Autoverzekeringen voor senioren vergelijken

Op Lastenvrij staan vele autoverzekeringen. Hierdoor hebben we voor iedereen wel een betaalbare én goede autoverzekering, dus ook voor mensen met een hogere leeftijd.

Wanneer de ene verzekeraar aan leeftijdsdiscriminatie doet, is er een andere verzekeraar die graag een betaalbare autoverzekering aanbiedt.

Maak daarom nu eenvoudig een vergelijking. Vergelijk autoverzekeringen op prijs én kwaliteit. U weet binnen een paar minuten welke autoverzekering het beste is voor u.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]