Goedkoopste autoverzekering voor senioren?

Vergelijk en verzeker direct…

Senioren hebben veel rijervaring en zouden daardoor een goedkope autoverzekering moeten kunnen afsluiten. Op Lastenvrij staan veel voordelige autoverzekeringen.

Ondanks alle ervaring die u hebt, willen sommige verzekeraars u géén autoverzekering aanbieden óf wordt de premie verhoogd met een toeslag. Helaas passen deze verzekeraars leeftijdsdiscriminatie toe.

We hebben veel ”senior vriendelijke autoverzekeringen” in onze vergelijker staan. U kunt de premies en polisvoorwaarden eenvoudig met elkaar vergelijken. Vervolgens sluit u een goede én betaalbare autoverzekering af…

''We vergelijken autoverzekeringen van verzekeraars

die goede én betaalbare autoverzekeringen voor senioren hebben''

Uw auto verzekeren?
Vergelijk premies & voorwaarden

Waarom kiezen ouderen voor Lastenvrij?

U bent msischien gewend dat u een autoverzekering afsluit via een tussenpersoon, maar Lastenvrij is compleet anders. We houden eerlijk gezegd niet zo van de verzekeringswereld hoe die nu is én willen deze veranderen.

Wij zijn géén verzekeraar of tussenpersoon, maar laten alleen zien wat de beste én voordeligste verzekeringen zijn. U sluit deze vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar af. Wij ontvangen slechts een eenmalige vergoeding en géén doorlopende provisie, van maandelijks 20%.

Wanneer we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisie, worden autoverzekeringen uiteindelijk voor iedereen goedkoper.

Waarom is er leeftijdsdiscriminatie bij autoverzekeringen?

Verzekeraars willen veel premie ontvangen en zo min mogelijk uitkeren. Hierdoor kunnen ze de premies voor alle verzekerden laag houden. Daarom onderzoeken ze welke bestuurders de meeste schades veroorzaken. Deze bestuurders behoren tot een risicogroep.

Ouderen zijn volgens veel verzekeraars een risicogroep. Daarom zijn er verzekeraars die ouderen discrimineren. Deze verzekeraars bieden senioren géén autoverzekering aan, verhogen de premie óf stellen aanvullende voorwaarden. Vaak hebben verzekeraars een maximale leeftijdsgrens van 80, 75 of zelfs 69 jaar.

Gelukkig zijn er nog steeds voldoende verzekeraars die gewoon een goede én betaalbare autoverzekring aanbieden. U kunt deze autoverzekeringen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Premietoeslag

Ouderen worden niet alleen geweigerd door verzekeraar, ze hebben vaak ook te maken met een premietoeslag. Hierdoor betalen ouderen soms meer dan dubbel zoveel premie! Het is daarom extra belangrijk om de autoverzekeringen van meerdere verzekeraars te vergelijken en niet zomaar een autoverzekering af te sluiten bij een voor u bekende verzekeraar.

Aanvullende voorwaarden

Ouderen kunnen geweigerd worden én moeten soms meer premie betalen, maar de verzekeraar kan ook aanvullende voorwaarden stellen. Autoverzekeraars zijn namelijk niet verplicht om iedereen te accepteren.

Sommige verzekeraars willen u alleen acceptaren onder bepaalde voorwaarden. Verzekeraars kunnen bijvoorbeeld eisen dat:

  • U meerdere schadevrije jaren hebt
  • U de afgelopen jaren geen schades hebt geclaimd
  • U geen dure auto hebt
  • U geen snelle auto hebt

 

Oudere die al een autoverzekering hebben en een leeftijdsgrens bereiken

U wordt misschien 69 jaar, terwijl de verzekeraar een leeftijdsgrens van 70 jaar heeft. Deze leeftijdsgrens is alleen van toepassing voor het afsluiten van de autoverzekering.

Wanneer u al een autoverzekering bij deze verzekeraar hebt, zal de verzekeraar de polis niet zomaar beëindigen. Wanneer u uw huidige autoverzekering opzegt, kan het wel moeilijker zijn om een nieuwe af te sluiten.

Vergelijke autoverzekeringen

van vele verzekeraars

Op Lastenvrij staan vele autoverzekeringen. Hierdoor hebben we voor iedereen wel een betaalbare én goede autoverzekering, dus ook voor mensen met een hogere leeftijd.

Wanneer de ene verzekeraar aan leeftijdsdiscrimanatie doet, is er een andere verzekeraar die graag een betaalbare autoverzekering aanbiedt.

Maak daarom nu eenvoudig een vergelijking. Vergelijk autoverzekeringen op prijs én kwaliteit. U weet binnen een paar minuten welke autoverzekering het beste is voor u:

Alle autoverzekeraars

Autoverzekering kiezen

Verzekeraars bieden 3 soorten autoverzekeringen aan. U bent verplicht om ten minste een WA autoverzekering af te sluiten, voor schade die u met de auto toebrengt aan anderen.

Daarnaast is het mogelijk om uw eigen auto te verzekeren. Hiervoor sluit u een WA beperkt- of volledig casco verzekering af.

Hieronder staan deze 3 autoverzekeringen. U kunt precies zien waar de verschillende autoverzekeringen dekking voor bieden:

Aanvullende dekkingen

U kunt bij een autoverzekering één of meerdere aanvullende verzekeringen afsluiten. Deze aanvullende verzekeringen zorgen voor extra zekerheid óf gemak.

Veel mensen kiezen ten minste voor een schadeverzekering inzittenden, een aanvulling die dekking biedt voor letselschade. Daarnaast is de rechtsbijstandverzekering populair, omdat deze help bij het verhalen van een schade.

Hieronder staan alle aanvullende verezekringen:

Schadeverzekering Inzittenden

Deze aanvulling biedt dekking voor letselschade voor uzelf én uw passagiers...

Lees verder

(leestijd 3 min.)

Verhaalsbijstand

De verhaalsbijstand biedt hulp bij het verhalen van een schade op een tegenpartij...

Lees verder

(leestijd 3 min.)

Ongevallen Inzittenden

De ongevallenverzekering inzittenden biedt ook dekking voor letselschade, maar deze dekking is iets beperkter.

Lees verder

(leestijd 3 min.)

No-Claimbeschermer

Met de no-clambeschermer beschermt u uw schadevrije jaren. U kunt één schade per jaar claimen zonder terug te vallen in no-claimkorting...

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Rechtsbijstand

De rechtsbijstand biedt hulp bij allerlei conflicten die u als autobezitter met anderen kunt rijden...

Lees verder

(leestijd 4 min.)

Pechhulp

Het is heel vervelend om pech te krijgen. Met een pechhulpverzekering kunt u rekenen op professionele hulp waneer u met pech langs de weg staat...

Lees verder

(leestijd 3 min.)

Autorijden met medische beperkingen

Autorijden met medicijnen, kan dat?

Veel mensen gebruiken medicijnen. Deze medicijnen kunnen invloed hebben op de rijvaardigheid. Met welke medicijnen mag u gewoon rijden en welke vormen een gevaar voor de verkeersveiligheid?

Antwoord
(leestijd 2 min.)

Autorijden na een heupoperatie, kan dat?

Wanneer u een nieuwe heup hebt gekregen dan kan het even duren voor u weer mag autorijden. Lees wanneer u weer in de auto mag stappen...

Antwoord
(leestijd 2 min.)

Autorijden met diabetes, mag dat?

Diabetes is een veelvoorkomende aandoening in ons land. In bepaalde gevallen kan diabetes een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid. Lees wanneer het verantwoord is om te rijden met diabetes...

Antwoord
(leestijd 3 min.)

Je hebt misschien een andere vraag over autorijden met medische beperkingen. We hebben een antwoord op alle veelgestelde vragen:

Auto's voor senioren

U bent misschien op zoek naar een mooie auto om te rijden.. Hieronder staan 3 auto's die populair zijn onder senioren:

Fiat Panda

De Fiat Panda is een populaire auto voor senioren, omdat de auto een iets hogere instap. Daarnaast heeft deze een hogere zitpositie. De auto is heel ruim van binnen, waardoor deze meer dan voldoende beenruimte heeft.

De nieuwere Fiat Panda is daarnaast uitgerust met een TwinAir motor, wat zorgt voor een lagere CO2-uitstoot én belastingvoordelen. Daarnaast bevat de auto meerdere veiligheidsvoorzieningen.

Toyota Yaris

De Toyota Yaris is één van de populairste auto's onder ouderen! De auto is betaalbaar, van goede kwaliteit én behoorlijk ruim.

Daarnaast is de auto verkrijgbaar in een milieuvriendelijke hybride variant, waardoor u minder schade toebrengt aan het milieu.

Zeker de nieuwere Toyota Yaris is bijzonder stijlvol, door de facelift.

Renault Captur

De Renault Captur is een iets duurdere auto. Het is de ideale auto voor senioren, omdat de auto een hogere instap heeft.

Daarnaast is de auto bijzonder ruim, waardoor de eventuele kleinkinderen makkelijk in de auto passen. De achterbak kan zelfs 

Deze compacte SUV is gebaseerd op de kleinere Renault Clio. U hebt bij het bestellen veel vrijheid om eigen kleuren en opties te selecteren.

Uw auto verzekeren?
Vergelijk premies & voorwaarden