Gappie autoverzekering: autoverzekering voor geleende auto…

Geschreven op: 9 februari 2017

Op 8 februari 2017 introduceerde Nationale Nederlanden een nieuw initiatief: Gappie autoverzekering. Gappie, Amsterdams voor vriend, is een autoverzekering voor het uitlenen van een auto.

Je kunt met Gappie zelf een tijdelijke autoverzekering afsluiten voor een geleende auto.

Je kunt hiermee veel problemen voorkomen voor de eigenaar van de auto. Deze hoeft bij schade geen schadehersteller in te schakelen en valt niet terug in schadevrije jaren en no-claimkorting.

Nationale Nederlanden komt hiermee tegemoet aan de opkomst van de deeleconomie. Daarnaast wil de autoverzekeraar het delen van auto’s bevorderen. De app is ontwikkeld door het innovatielab van Nationale Nederlanden, in samenwerking met Microsoft en Headcandy.

Gappie is volgens de verzekeraar een autoverzekering voor vriendschap…

Hoe werkt de Gappie autoverzekering?

Gappie is een app om de geleende auto van een vriend of familielid te verzekeren. Je betaalt per uur en kunt snel verzekerd de weg op. Als er schade ontstaat regelt Gappie alles, zelfs vervangend vervoer wanneer dat nodig is.

Je kunt met Gappie auto’s tot 75.000 euro verzekeren. Daarnaast mag een auto niet ouder dan 40 jaar zijn.

App downloaden

Je kunt gebruik maken van Gappie door eerst de app te downloaden. Je maakt een foto van de geleende auto én het kenteken. Je zet de app daarna aan, bent all-risk verzekerd en kunt gaan rijden.

Wanneer je stopt met rijden zet je de app weer uit. De autoverzekering wordt daarmee weer stop gezet.

Hoe duur is de Gappie autoverzekering?

Je betaalt voor een Gappie autoverzekering 5 euro voor het eerste uur. Je betaalt daarna 1 euro per uur.

Het is een relatief dure verzekering, maar het kan wel een goede oplossing zijn voor als je een auto even mee moet nemen.

Je betaalt dan hooguit 10 euro en loopt geen risico op een ruzie over een schade of het verlies van schadevrije jaren en no-claimkorting.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook, Linkedin of Whatsapp:

Facebook Whatsapp