Je eigen risico vooraf gespreid betalen in 2016

Je kunt het verplichte eigen risico van een basisverzekering gespreid betalen. Steeds treffen hiervoor een betalingsregeling.

Omdat het eigen risico steeds hoger wordt betalen ze het eigen risico in termijn terug. Maar ze doen dit meestal nádat de zorgkosten gemaakt zijn.

Het is in 2016 ook mogelijk om het verplichte eigen risico vooraf in termijn te betalen.

Het voordeel van het vooraf betalen van het eigen risico is dat er geen onverwachte rekening op de deurmat valt. Je weet vooraf precies wat de kosten zijn én kunt zelfs een deel of zelfs het volledige bedrag terugkrijgen, wanneer de zorgkosten meevallen.

Het gespreid betalen van het eigen risico is bij vrijwel iedere zorgverzekeraar mogelijk. Alleen is het eigen risico pas te betalen, nadat alle zorgkosten gemaakt zijn. Minder zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico vóóraf te betalen.

Maar welke zorgverzekeraars bieden in 2016 de mogelijkheid om het eigen risico vooraf gespreid te betalen?

Alle informatie…

Je eigen risico vóóraf in termijnen betalen

Bij welke zorgverzekeraars is het eigen risico vooraf in termijn te betalen?

Het eigen risico vooraf betalen in termijnen kan in 2016 bij 21 zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraars als CZ, De Friesland Zorgverzekeraar, Ditzo en zilveren Kruis bieden deze mogelijkheid. Andere bekende zorgverzekeraars als Menzis, Anderzorg of ONVZ bieden deze mogelijkheid niet.

Bekijk hieronder welke zorgverzekeraars deze mogelijkheid aanbieden:

Avéro Achmea Bewuzt CZ CZ Direct De Amersfoortse Delta Lloyd De Friesland Zorgverzekeraar Ditzo DSW Zorgverzekeraar Interpolis Kiemer OHRA PNOzorg zorgverzekering Pro Life Salland Zorgverzekeringen Salland ZorgDirect Stad Holland Unive VGZ Zekur Zilveren Kruis Achmea

De voorwaarden van gespreide betaling

Je kunt het eigen risico bij verschillende zorgverzekeraars dus vooraf betalen. Dit gaat meestal in 10 termijnen van €38,50.

De zorgverzekeraars kunnen aanvullende voorwaarden hebben. Zo’n aanvullende voorwaarden is dat het alleen om het verplichte eigen risico van €385 mag gaan.

Met een hoger eigen risico, bijvoorbeeld van €885, is het vooruit betalen van het eigen risico niet mogelijk. Bel na het afsluiten van een zorgverzekering even met de zorgverzekeraar om de mogelijkheden én voorwaarden te bespreken.