Puntenrijbewijs, wat is dat?

Geschreven op 22-10-17
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Sinds 2011 is ieder rijbewijs een puntenrijbewijs. Het puntenrijbewijs is ingevoerd om alcoholmisbruik in het verkeer tegen te gaan.

Jaarlijks vallen er vele doden en gewonden door alcoholmisbruik in het verkeer. Het puntenrijbewijs moet het verkeer veiliger maken.

Hieronder staat meer informatie over het puntensysteem:

Rijden met alcohol op

Je mag als ervaren bestuurder aan het verkeer deelnemen met maximaal 1,3 promille alcohol in het bloed. Dit staat gelijk aan twee of drie glazen alcohol.

Met een beginnersrijbewijs mag je slechts 0,2 promillage in het bloed hebben. Dit staat gelijk aan één glas alcoholhoudende drank.

Wanneer je binnen vijf jaar twee keer wordt aangehouden met te veel alcohol in je bloed, wordt je rijbewijs ingenomen. Uiteraard mag je tijdens de rijontzegging niet meer rijden. Je kunt het rijbewijs alleen terug krijgen door opnieuw examen te doen.

Autoverzekering afsluiten met alcohol verleden, kan dat?

Vergelijking met een beginnersrijbewijs

Sinds 1 juni 2011 is ieder rijbewijs een puntenrijbewijs. Zowel beginners als ervaren bestuurders hebben een puntenrijbewijs. Het is dus niet zo dat alleen beginners een puntenrijbewijs hebben.

Lees alles over het beginnersrijbewijs

Geschreven door Joost van Herpen

Joost verdiept zich al sinds 2008 in autoverzekeringen en richtte in 2015 Lastenvrij op met als doel om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Hij heeft de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar hij leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde hij af aan de Avans Hogeschool. Hij was werkzaam bij de SNB Bank, Rabobank en ABN AMRO bank. Hij was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite en was werkzaam bij VCN Verzekeringen, een service provider in verzekeringen.
Goede informatie?

Deel deze informatie met vrienden…

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af: