Puntenrijbewijs, wat is dat?

Geschreven op 22-10-17
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Sinds 2011 is ieder rijbewijs een puntenrijbewijs. Het puntenrijbewijs is ingevoerd om alcoholmisbruik in het verkeer tegen te gaan.

Jaarlijks vallen er vele doden en gewonden door alcoholmisbruik in het verkeer. Het puntenrijbewijs moet het verkeer veiliger maken.

Hieronder staat meer informatie over het puntensysteem...

Rijden met alcohol op

Je mag als ervaren bestuurder aan het verkeer deelnemen met maximaal 1,3 promille alcohol in het bloed. Dit staat gelijk aan twee of drie glazen alcohol.

Met een beginnersrijbewijs mag je slechts 0,2 promillage in het bloed hebben. Dit staat gelijk aan één glas alcoholhoudende drank.

Wanneer je binnen vijf jaar twee keer wordt aangehouden met te veel alcohol in je bloed, wordt je rijbewijs ingenomen. Uiteraard mag je tijdens de rijontzegging niet meer rijden. Je kunt het rijbewijs alleen terug krijgen door opnieuw examen te doen.

Autoverzekering afsluiten met alcohol verleden, kan dat?

Vergelijking met een beginnersrijbewijs

Sinds 1 juni 2011 is ieder rijbewijs een puntenrijbewijs. Zowel beginnende bestuurders als ervaren bestuurders hebben een puntenrijbewijs. Het is dus niet zo dat alleen beginners een puntenrijbewijs hebben.

Lees alles over het beginnersrijbewijs

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]