Goedkoopste autoverzekering voor beginnend bestuurder?
Vergelijk en verzeker direct…

Op Lastenvrij staan dé goedkoopste autoverzekeringen, ook voor beginners onder de 24 jaar. Bestuurders die net beginnen met rijden betalen iets meer voor hun autoverzekering, maar dat betekent niet dat er geen goedkope autoverzekeringen zijn.

Op Lastenvrij staan autoverzekeraars die dé laagste premie aanbieden. Deze verzekeraars zijn échte prijsvechters en willen zó goedkoop mogelijk zijn.

Daarnaast zijn wij anders dan de meeste vergelijkingssites géén tussenpersoon. Je betaalt hierdoor géén doorlopende provisie van 20%.

Vergelijk nu alle premies en polisvoorwaarden en sluit de voordeligste autoverzekering rechtstreeks bij de verzekeraar af…

”Beginners sluiten via Lastenvrij

dé goedkoopste autoverzekering af”

Je auto verzekeren?
Vergelijk premies & voorwaarden

Waarom kiezen beginners voor Lastenvrij?

We zijn deze vergelijkingssite niet begonnen omdat we zoveel van verzekeringen houden, het tegenovergstelde om eerlijk te zijn.

Lastenvrij is géén verzekeraar of tussenpersoon. We vergelijken alleen én laten zien welke verzekeringen het goedkoopste zijn. We ontvangen slechts een eenmalige vergoeding per autoverzekering en géén doorlopende provisie van 20%, zoals de meeste vergelijkingssites.

Wanneer we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisie, worden autoverzekeringen uiteindelijk voor iedereen goedkoper. Zeker voor beginners is het belangrijk om de premie zo laag mogelijk te houden.

Waarom betalen beginnende bestuurders meer premie?

Autoverzekeraars willen veel premie ontvangen en zo weinig mogelijk schades uitbetalen. Op deze manier kunnen ze de premie voor iedereen alle verzekerden laag houden. 

Daarom onderzoeken ze welke bestuurders het meeste schades veroorzaken. Beginnende bestuurders veroorzaken volgens deze onderzoeken meer schades. Daarom betalen beginnende bestuurders meer premie.

Dit betekent niet dat er geen voordelige autoverzekeringen zijn, maar de premies zijn over het algemeen hoger dan voor bestuurders boven de 25 jaar.

Snelle auto verzekeren als beginner, kan dat?

Veel 18-jarige vinden het mooi om in een snelle auto te rijden. Autoverzekeraars vinden dit minder mooi. Beginnende bestuurders vormen een hoger risco én snelle auto’s ook. Wanneer beginners een snelle auto rijden, dan is het risico dus extra groot.

Daarom kunnen beginnende bestuurders bij veel verzekeraars een auto van maximaal 85 kW (115 PK) verzekeren. De verzekeraar kijkt niet alleen naar het vermogen van de auto, maar ook naar het gewicht. Het is moeilijker om een lichte auto met veel vermogen te verzekeren, omdat deze nóg sneller is.

Lees alles over het verzekeren van een snelle auto als beginner

Autoverzekering afsluiten op naam van ouders, is dat slim?

Je denkt misschien dat het slimmer is om een autoverzekering op naam van je ouders af te sluiten, omdat het goedkoper is. Het is alleen niet toegestaan, omdat je zelf het meeste in de auto rijdt.

De regelmatige bestuurder van de auto moet de auto op naam zetten. Degene die de auto op naam heeft staan moet de auto vervolgens verzekeren. Als je toch een autoverzekering op naam van je ouders afsluit én de verzekeraar komt hierachter, dan kan dit vergaande gevolgen hebben!

De verzekeraar ziet dit namelijk als verzekeringsfraude. Je kunt een boete krijgen van ruim 500 euro! Daarnaast kan de verzekeraar de polis beëindigen en je op een zwarte lijst zetten.

Je kunt hierdoor nergens een andere autoverzekering afsluiten, behalve bij De Vereende. Dit is een speciale verzekeraar die véél duurder is dan elke andere verzekeraar.

Wanneer de verzekeraar bij een schade ontdekt dat je de auto onterecht op naam van je ouders hebt verzekerd, kan deze besluiten om niks uit te keren! Hierdoor kun je in de financiële problemen komen. Het is daarom aan te raden om gewoon zelf een autoverzekering af te sluiten.

Zelf schadevrije jaren opbouwen

Door gewoon zelf een autoverzekering af te sluiten én vervolgens schadevrije te rijden, bouw je schadevrije jaren op. Wanneer je geen schades claimt, krijg je ieder verzekeringsjaar een schadevrij jaar.

Je autoverzekering wordt door deze schadevrije jaren steeds goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld op je 23ste al 5 schadevrije jaren hebben, waardoor de premie een heel stuk lager wordt.

Wanneer je de auto toch gaat verzekeren op naam van je ouders, loop je niet alleen het risico om betrap te worden, je bouwt zelf ook geen schadevrije jaren op. Wanneer je dan uiteindelijk zelf een autoverzekering gaat afsluiten, moet je alsnog veel premie betalen!

Vergelijke autoverzekeringen

van vele verzekeraars

Verzekeraars gaan allemaal anders om met beginnende bestuurders. Een verzekeraar kan bijvoorbeeld duur zijn voor een beginner van 23 jaar met een Volkswagen Golf, terwijl die weer voordelig is voor iemand van 21 jaar met een Opel Corsa.

Het is daardoor moeilijk te zeggen welke verzekeraar hét voordeligste is voor bestuurders onder de 25 jaar. De enige manier om hierachter te komen is het maken van een vergelijking.

Begin daarom nu met het vergelijken van alle premies en polisvoorwaarden:

Alle autoverzekeraars

Het kiezen van een autoverzekering

Je gaat waarschijnlijk de eerste autoverzekering afsluiten. Alles is nog nieuw voor je. Daarom geven we meer informatie over autoverzekeringen en vertellen we welke autoverzekeringen er allemaal zijn.

Het is in Nederland verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Dit is ook meteen de goedkoopste autoverzekring. Je moet deze afsluiten vanaf het moment dat de auto op naam staat. Je kunt anders een enorm hoge boete krijgen en dat willen we natuurlijk niet.

De WA verzekering biedt dekking voor schade die jij met jouw auto toebrengt aan anderen. Je eigen auto is niet verzekerd. Je kunt hiervoor de uitgebreidere WA beperkt casco– of WA volledig casco verzekering afsluiten.

Hieronder staan de 3 autoverzekeringen. Je ziet precies voor welke schades deze dekking bieden:

Aanvullende autoverzekeringen

Je hebt een autoverzekering gekozen. Daarnaast is het mogelijk om één of meerdere aanvullende autoverzekering af te sluiten.

Veel beginnende bestuurders kiezen in ieder geval voor een schadeverzekering inzittenden. Deze biedt dekking voor letselschade die de bestuurder én de passagiers kunnen oplopen na een schade. 

Daarnaast zijn er noge en aantal andere aanvullingen af te sluiten. Denk aan een rechtsbijstandverzekering voor hulp bij het verhalen van een schade.

Hieronder staan alle aanvullende verzekeringen. Je sluit deze vaak af voor slechts een paar euro per maand:

Schadeverzekering Inzittenden

De schadeverzekering inzittenden biedt dekking bijvoorbeeld voor letselschade. De bestuurder én de inzittenden zijn verzekerd…

Lees verder

(leestijd 3 min.)

Verhaalsbijstand

De verhaalsbijstand biedt hulp bij het verhalen van een autoschade…

Lees verder

(leestijd 3 min.)

Ongevallen Inzittenden

De ongevallenverzekering inzittenden biedt ook dekking voor letselschade, alleen is de dekking beperkter…

Lees verder

(leestijd 3 min.)

No-Claimbeschermer

Voor beginners biedt de no-claimbeschermer veel voordelen, alleen is deze niet bij alle verzekeraars af te sluiten…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Rechtsbijstand

Je kunt als bezitter van een auto conflicten krijgen met allerlei partijen. Deze aanvulling helpt bij conflicten…

Lees verder

(leestijd 4 min.)

Pechhulp

Je sluit pechhulp af om hulp te krijgen bij pech onderweg…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Leuke en betaalbare auto’s voor beginners

Je kunt veel geld besparen door een betaalbare auto te kopen. Voor 18-jarige is het vooral slim om een lichtere auto te kopen. Het gewicht bepaalt voor een groot deel hoe duur de autoverzekerin is. Zwaardere auto’s kunnen veel meer schade aanrichten en zijn daarom duurder om te verzekeren.

Hieronder staan een aantal leuke en betaalbare beginnersauto’s, die goedkoop te verzekeren zijn…

Ford Ka

Veel vrouwen beginnen met een Ford Ka. Het is een populaire auto, omdat deze leuk, hip én betaalbaar is. Daarnaast is de auto eenvoudig qua techniek, waardoor de onderhoudskosten laag zijn.

De auto is voordelig te verzekeren, omdat het gewicht rond de 900 kilo is. Het zorgt niet alleen voor een lagere verzekeringspremie, maar ook vor een minder wegenbelasting.

Sinds 2003 is er zelfs een carbio uitgekomen van de Ford Ka!

Renault Twingo

De Renault Twingo wordt sinds 1992 geproduceerd en is nog steeds populair.

Het is een compacte stadsauto, die weinig weegt. Hierdoor is de premie én de wegenbelasting lager dan voor een gemiddelde auto.

Omdat de auto een stuk goedkoper is dan de gemiddelde auto, is het een aantrekkelijke auto voor beginnende bestuurders.

In 2014 is er een compleet nieuwe Twingo III geintroduceerd!

Toyota Aygo

De Toyota Aygo is sinds 2005 verkrijgbaar. Het is een zuinige én betrouwbare auto, waardoor deze goedkoop is om te rijden. Dit maakt de auto meteen interessant voor beginners die beter om hun geld moeten letten.

De auto weegt zo’n 800 kilogram. Hierdoor is de autoverzekering goedkoper én de wegenbelasting laag.

Het is een sportieve auto. De nieuwere versie is vooral te herkennen aan de speciale voorkant.

Je auto verzekeren?
Vergelijk premies & voorwaarden