De Vereende autoverzekering, wat is dat?

Geschreven door Joost van Herpen
Geschreven door Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen

In 1966 hebben een aantal verzekeraars samen Terminus opgericht.

Omdat de verzekeraar ”een brug wil slaan tussen bijzondere risico’s en een goede oplossing” is de naam in 2008 veranderd in Rialto, geïnspireerd door de Rialtobrug (Ponte di Rialto) in Venetië.

In 2016 is de naam Rialto veranderd in De Vereende, schade- en verzekeringswerken. 

De Vereende is een speciale verzekeraar voor bijzondere risico’s. Als je nergens anders een autoverzekering kunt afsluiten, dan wordt je gezien als een bijzonder risico.

De Vereende is dan de laatste mogelijkheid om toch aan de verzekeringsplicht te kunnen voldoen.

Onder De Vereende valt ook het Waarborgfonds Motorverkeer en het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars.

Lees nu alles over de autoverzekering van de Vereende:

 

Waarom een autoverzekering afsluiten bij De Vereende?

Je gaat niet naar De Vereende omdat die zo’n goede of goedkope autoverzekering aanbiedt. Je gaat naar De Vereende omdat je nergens anders een autoverzekering kunt afsluiten.

Autoverzekeraars zijn namelijk niet verplicht om iedereen te accepteren, maar jij bent wél verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je je auto op naam hebt gezet.

Waarom kun je worden afgewezen?

Omdat autoverzekeraars niet verplicht zijn om iedereen te accepteren, kun je worden afgewezen.

Je kunt worden afgewezen om de volgende redenen:

Laatste kans

De Vereende biedt ”een laatste kans” als je overal wordt afgewezen. 

De Vereende is niet verplicht om iedereen te accepteren, maar over het algemeen accepteren ze vrijwel iedereen.

Je kunt dankzij De Vereende toch aan de verzekeringsplicht voldoen, zelfs als je bijvoorbeeld een strafblad of een alcohol verleden hebt.

Boete van de RDW voorkomen

Je moet een autoverzekering hebben als je je auto op naam hebt gezet. Het maakt daarbij niet uit of je wordt afgewezen door reguliere verzekeraars.

Wanneer je een auto op naam hebt staan, maar geen autoverzekering afsluit, dan riskeer je een boete van de RDWJe wil deze boete voorkomen, want die kan oplopen tot 1.200 euro!

Kun je zeker geen gewone autoverzekering afsluiten?

De autoverzekering van De Vereende is een stuk duurder dan een normale autoverzekering, omdat het een speciale verzekering is voor bijzondere risico’s.

Voor je een autoverzekering bij De Vereende afsluit, wil je dus 100% zeker weten dat je nergens anders een autoverzekering kunt afsluiten.

Wanneer je bent afgewezen door een verzekeraar, dan moet je dit écht even lezen. Ik vertel hier waarom verzekeraars iemand afwijzen én wat je zou kunnen doen om toch te worden geaccepteerd.

Hoe duur is een autoverzekering van De Vereende?

Ik kan niet zeggen hoe duur een autoverzekering van De Vereende precies is, maar ik kan wel zeggen dat deze autoverzekering veel duurder is dan de gemiddelde autoverzekering.

Dat is ook logisch want De Vereende is vaak de laatste mogelijkheid om de auto te verzekeren. Je wordt gezien als een verhoogd risico en daar staat een hogere premie tegenover.

Geen vaste premie

De premie van de autoverzekering van De Vereende, wordt net als de premie van andere autoverzekeringen, bepaalt door allerlei persoonlijke factoren.

Denk hierbij aan de leeftijd en woonplaats van de bestuurder, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en welke auto je wil verzekeren. Daarnaast speelt het natuurlijk een rol welke dekking en eventuele aanvullende dekkingen je afsluit.

Omdat de premie wordt bepaalt door vele factoren, is deze dus voor iedereen anders.

Bijzondere voorwaarden

De autoverzekering van De Vereende is niet alleen een heel stuk duurder, er zitten ook een aantal bijzondere voorwaarden aan verbonden.

Hieronder staat wat deze bijzondere voorwaarden zijn:

Geen voorlopige dekking

Als je een normale autoverzekering afsluit, dan krijg je vaak direct voorlopige dekking.

Dit betekent dat je met de auto kunt rijden in de periode dat je de aanvraag hebt ingediend en de verzekeraar de aanvraag definitief accepteert.

De Vereende geeft géén voorlopige dekking. Je kunt pas met de auto rijden als je definitief geaccepteerd bent. Je wordt pas definitief geaccepteerd na ontvangst van het aanvraagformulier, na betaling van de premie (inclusief poliskosten en assurantiebelasting) en de waarborgsom.

Dit betekent dat het even kan duren voor je met de auto kunt gaan rijden. Je weet dat je dekking hebt als je van de tussenpersoon of De Vereende een officiële dekkingsbevestiging hebt ontvangen.

Je hebt een eigen risico op WA schades

Op een autoverzekering van De Vereende zit vaak een eigen risico op WA schades. Het eigen risico [PLAY ▶️] is het deel van de schade die je voor eigen rekening moet nemen. Onder WA schades vallen de schades die je met je auto toebrengt aan anderen.

Dit betekent dus dat je zelf een deel van de schade, die je met de auto toebrengt aan anderen, moet vergoeden.

Je moet het eigen risico vooraf betalen (samen met de premie), voor het geval er een schade ontstaat. Wanneer je geen schade veroorzaakt (of betalingsproblemen hebt), dan krijg je dit geld uiteindelijk weer terug.

Op een normale autoverzekering zit vrijwel nooit een eigen risico op WA schades. Vaak zit deze alleen op een WA beperkt casco– of WA volledig casco verzekering.

Waarborgsom van 268 euro

Je moet voor het afsluiten van een autoverzekering van De Vereende vaak een waarborgsom betalen. De Vereende gebruikt deze waarborgsom om de premie mee te verrekenen als je niet betaalt.

Voor het einde van 2018 was de hoogte van de waarborgsom tussen de 175 en 500 euro. Nu is de waarborgsom voor alle motorrijtuigenverzekeringen 268 euro.

Als je de premie netjes betaalt en je beëindigt de autoverzekering, dan krijg je de waarborgsom (zonder rente) weer terug. De autoverzekering van De Vereende is overigens op te zeggen met slechts één maand opzegtermijn.

Je betaalt de eerste drie maanden vooruit

Je betaalt de premie van een autoverzekering vooruit. Bij de Vereende betaal je eerst drie maanden vooruit. Vervolgens betaal je iedere keer één mand vooruit.

Je Vereende stuurt de rekening vaak 4 tot 6 weken voor de eerste van de maand dat de autoverzekering weer verlengd wordt.

De Vereende doet dit om te voorkomen dat je onverzekerd raakt als je de premie vergeet te betalen.

Hoe sluit je een autoverzekering af bij De Vereende?

De autoverzekering van de Vereende is een ”maatwerk autoverzekering”.

Je kunt de premie van de autoverzekering daardoor niet zelf berekenen. Het is ook niet mogelijk om de autoverzekering zelf aan te vragen. Je hebt hiervoor een tussenpersoon nodig, die samenwerkt met De Vereende. 

Je kunt hier checken welke tussenpersonen met De Vereende werken.

Offerte opvragen

Als je een tussenpersoon hebt gevonden die samenwerkt met De Vereende, dan kan deze tussenpersoon gratis een offerte voor je opvragen bij De Vereende. Je kunt dit niet zelf doen.

Deze offerte is 14 dagen geldig.

Wanneer je de autoverzekering wilt afsluiten, dan kan de tussenpersoon de offerte omzetten in een aanvraag. Je moet het aanvraagformulier ondertekenen en opsturen en vervolgens een betaling doen (kan met een betaallink van iDEAL).

Wanneer alles geregeld is, zul je van je tussenpersoon een bevestiging ontvangen dat je auto verzekerd is.

Provisie

Als je een autoverzekering afsluit via een tussenpersoon, dan betaal je doorgaans zo’n 20% provisie. Dit betekent dat er iedere maand 20% van de premie naar de tussenpersoon gaat.

Op de autoverzekering van De Vereende zit ook provisie. In 2018 voerde De Vereende twee premieverhogingen door. Hierbij gaf de Vereende aan dat tussenpersonen de provisie zelf kunnen verlagen:

”Mocht u de premieverhoging voor uw klanten enigszins willen verlichten, dan kunt u dat doen door het provisiepercentage te verlagen.”

Advies en hulp bij schade

De autoverzekering van De Vereende is alleen aan te vragen via een tussenpersoon. Als je een autoverzekering afsluit via een tussenpersoon, dan kun je om advies vragen.

Als je schade hebt dan kun je de tussenpersoon om hulp vragen. Het is de reden dat een tussenpersoon doorlopende provisie in rekening brengt.

Het is niet mogelijk om een autoverzekering van De Vereende via Lastenvrij aan te vragen. We zijn géén tussenpersoon en ontvangen nooit doorlopende provisie.

We vergelijken autoverzekeringen en laten de actuele premies en voorwaarden zien, maar we geven géén advies.

Wanneer kun je weer een normale autoverzekering afsluiten?

Als je een autoverzekering van De Vereende hebt, dan betaal je een behoorlijke premie. Je wilt daarom misschien zo snel mogelijk weer een normale autoverzekering afsluiten.

Vaak kun je na een aantal jaar (3 tot 8 jaar) verzekerd te zijn geweest bij De Vereende weer een normale autoverzekering afsluiten. Je moet dan een autoverzekeraar vinden die je een normale autoverzekering wil aanbieden.

Over hoe lang je bij De Vereende verzekerd moet zijn geweest bestaan geen eenduidige regels. Je kunt meerdere verzekeraars benaderen. De ene verzekeraar is strenger dan de andere verzekeraar.

De normale verzekeraar zal hierbij ook informeren wat de reden is dat je alleen nog maar bij De Vereende een autoverzekering kon afsluiten.

Is er een alternatief voor De Vereende?

Je hebt ondanks de ”problemen die je hebt” toch geprobeerd om een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet gelukt.

Je hebt daarom via een tussenpersoon een offerte opgevraagd bij De Vereende. Je bent teleurgesteld over de hoogte van de premie (zelfs na een provisieverlaging) óf de bijzondere voorwaarden. 

Je bent daarom op zoek naar een alternatief voor De Vereende. Helaas is De Vereende de laatste kans die je hebt om een autoverzekering af te sluiten.

Het is géén oplossing om de auto op naam van iemand anders te verzekeren, want dit wordt gezien als fraude. Je problemen worden hierdoor nog groter!

Je moet dus even ”door de zure appel heen bijten”. Vaak kun je na een aantal jaar weer bij een normale verzekeraar terecht.

Helaas is het niet anders.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost van Herpen, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik heb Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice...

Facebook

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *