Autoverzekering afsluiten voor je kind, mag dat?

Gepubliceerd op: 27 oktober 2017 geschreven door Joost van Herpen

Beginnende bestuurders veroorzaken meer schades en betalen daardoor meer premie. Daarbij kan het voorkomen dat verzekeraars beginnend bestuurders weigeren te verzekeren.

Daarom overwegen sommige ouders om een autoverzekering voor hun kind af te sluiten. Ze denken dat hun kind hierdoor minder premie hoeft te betalen, maar is dit wel slim?

Het antwoord is: ”Nee”.

Dit is fraude en kan grote problemen veroorzaken. Daarbij krijgt het kind uiteindelijk toch de rekening gepresenteerd!

Lees nu waarom het kind beter zelf een autoverzekering kan afsluiten…

De eigenaar van de auto moet de auto verzekeren

De eigenaar van de auto moet de auto verzekeren. Wanneer je zoon of dochter de auto op naam heeft gezet en dus eigenaar van de auto is, moet deze zelf een autoverzekering afsluiten. 

Het is daarom niet mogelijk om als ouder een autoverzekering voor je kind af te sluiten.

De auto van je kind op je eigen naam zetten?

Je denkt als ouder dan het misschien slim is om de auto van je kind op jouw naam te zetten, maar dat is geen oplossing.

De regelmatige bestuurder is wettelijk verplicht om de auto te verzekeren. Vaak is de eigenaar van de auto ook de regelmatige bestuurder.

Verzekeringsfraude

Je denkt misschien dat het toch slimmer is om de auto op naam van een ouder te zetten én vervolgens tegen de verzekraar te zeggen dat deze ouder de regelmatige bestuurder is.

Wanneer je kind in werkelijkheid de regelmatige bestuurder is, dan ben je aan het frauderen én de gevolgen van verzekeringsfraude zijn niet mis!

Waarom kan je kind beter zelf een autoverzekering afsluiten?

Je kind kan beter zelf een autoverzekering afsluiten. Je ben dan niet aan het frauderen én het kind bouwt zelf schadevrije jaren op. Doordat het kind zelf schadevrije jaren opbouwt, is de korting na een paar jaar een stuk hoger.

Je kunt de auto van het kind niet levenslang op naam van een ouder verzekeren. Uiteindelijk moet het kind toch zelf een autoverzekering afsluiten.

Als het kind dan géén schadevrije jaren heeft opgebouwd, omdat deze een autoverzekering op naam van een ouder had, dan krijgt die alsnog de rekening gepresenteerd. Het kind begint dan alsnog met 0 schadevrije jaren en dus een hoge premie.

Goedkope autoverzekering voor beginners

Op Lastenvrij staan vele goedkope autoverzekeringen, ook voor beginners. De premies zijn iets hoger dan voor andere bestuurder, maar ze zijn nog steeds prima op te brengen.

De autoverzekeringen die op Lastenvrij staan behoren namelijk tot de goedkoopste van Nederland. Daarnaast zijn alle verzekeringen geheel provisievrij af te sluiten!

Bespaartips

Je weet het misschien niet, maar je hebt zelf best veel invloed op de hoogte van de premie. Wanneer je zo min mogelijk wilt betalen, dan moet je echt even onze 12 bespaartips lezen.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice...

Facebook  Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen