Autoverzekering afsluiten met een CIS-registratie?

Gepubliceerd op: 11 september 2017 geschreven door Joost van Herpen

De Stichting CIS is een organisatie die verzekeraars samen hebben opgericht. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem.

Verzekeraars hebben de organisatie opgericht om informatie met elkaar te kunnen delen.

De Stichting CIS heeft de gegevens van iedereen die een schade heeft geclaimd, ooit is buiten gezet door een verzekeraar, fraude heeft gepleegd of een rijontzegging heeft gehad.

Hieronder staat meer informatie over deze database…

Waarom is Stichting CIS opgericht?

Door de Stichting CIS kunnen verzekeraars informatie met elkaar delen. Hierdoor wordt het moeilijker om misbruik te maken van verzekeraars. Verzekeraars kijken in deze database, wanneer iemand een autoverzekering wil afsluiten.

Door de gegevens die in CIS staan, kunnen ze bepalen of ze de aanvraag accepteren óf weigeren. Wanneer ze zien dat iemand bijvoorbeeld veel schades heeft geclaimd óf fraude heeft gepleegd, kunnen ze de aanvraag afwijzen.

Hoe kun je een CIS-registratie opvragen?

Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens heb je het recht om te weten welke gegevens het Stichting CIS van je heeft. Wanneer je wilt weten welke gegevens de stichting van je heeft, kun je deze opvragen.

Je vult hiervoor een formulier in. Vervolgens ontvang je een e-mail die je moet uitprinten en ondertekenen. Samen met een geldig legitimatiebewijs moet je deze opsturen naar de Stichting CIS.

Wanneer de aanvraag helemaal goed is ingevuld, ontvang je uiterlijk binnen 28 dagen na ontvangst van het formulier én de legitimatie een overzicht met alle CIS-registraties.

Inzakeverzoek indienen

Hoe lang blijft een CIS-registratie in het systeem staan?

Een registratie bij de Stichting CIS worden na verloop van tijd verwijderd. Wanneer de melding wordt verwijderd is afhankelijk van het type melding.

Hieronder staat wanneer een melding uit het systeem wordt gehaald:

  • Schadeclaim na 5 jaar
  • Vertrouwelijke melding voor niet nakomen contractuele-verplichting na 5 jaar
  • Vertrouwelijke melding voor niet nakomen financiële verplichting na 3 jaar
  • EVR-melding na maximaal 8 jaar
  • Rijontzegging 5 jaar geteld vanaf de laatste dag van de ontzegging

 

Autoverzekering afsluiten met een CIS-registratie, kan dat?

Het is moeilijk om een autoverzekering af te sluiten met een CIS-registratie, maar het is wel mogelijkheid.

Je kunt een autoverzekering afsluiten bij De Vereende. Het is een verzekeraar die speciaal is opgericht voor ”bijzondere gevallen”.

De autoverzekering van De Vereende is wel een stuk duurder.

Help! Ik kan mijn auto nergens verzekeren, wat nu?

 

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Vragen?

Stel een vraag via Facebook of Linkedin:

Facebook

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen