Autoverzekering: diesel of benzine, wat is goedkoper?

Zo’n 80% van de Nederlanders rijdt met een benzine auto. Ongeveer 15% rijdt een dieselauto. De overige autobezitters hebben een LPG-auto of een elektrische auto.

Voor het kiezen van een brandstof is het belangrijk om te weten welke het duurste is om te verzekeren…

Diesel auto’s zijn duurder

Onderzoeken laten zien dat de verzekeringspremie voor dieselauto’s hoger is dan de premie van benzine auto’s. De premie voor auto’s die op benzine rijden zijn zo’n 30% hoger.

Het premieverschil tussen benzine en dieselauto’s wordt groter bij een uitgebreidere dekking. Zo wordt het verschil groter wanneer de auto WA beperkt– of WA volledig casco verzekerd is.

Waarom is een autoverzekering voor dieselauto’s duurder?

De premie van een autoverzekering is voor iedereen anders. Autoverzekeraars bepalen de premie door te kijken naar vele verschillende factoren.

Verzekeraars kijken naar persoonlijke factoren, zoals de leeftijd, woonplaats en rijervaring van de regelmatige bestuurder. Daarnaast wordt er gekeken naar de auto, zoals het gewicht, het vermogen én de brandstof waarop de auto rijdt.

Het gewicht van de auto is een belangrijke factor om de premie van de autoverzekering te bepalen. Zwaardere auto’s kunnen namelijk veel meer schade toebrengen dan lichtere auto’s. Dieselauto’s zijn over het algemeen zwaarder dan benzine auto’s, omdat een dieselmotor zwaarder is. 

Het zorgt niet alleen voor een hogere wegenbelasting, maar dus ook voor een hogere verzekeringspremie.

Autoverzekering meenemen bij de keuze voor een dieselauto

Veel mensen die moeten kiezen tussen een benzine- of dieselauto, kijken naar de hoogte van de wegenbelasting, de brandstofprijzen én de onderhoudskosten. Daarnaast wordt er gekeken naar het verschil tussen de aanschafprijs van een benzine- en een dieselauto.

Veel mensen vergeten te kijken naar het verschil tussen de verzekeringspremie voor een benzine- en dieselauto. De dieselauto is niet alleen duurder in wegenbelasting, maar dus ook duurder om te verzekeren.

Vergelijk autoverzekeringen

Op Lastenvrij staan de goedkoopte autoverzekeringen voor benzine- en dieselauto’s. Ontdek nu wat de beste autoverzekering is door een vergelijking te maken: