Is een autoverzekering auto- of persoonsgebonden?

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Datum: 1-6-2018 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 1-6-2018 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 1-6-2018
Leestijd: < 1 min.

Je bent autoverzekeringen aan het vergelijken en weet dat het verplicht is om een autoverzekering af te sluiten.

Je wilt weten of een autoverzekering auto- of persoonsgebonden is:

Persoonsgebonden

Alle autoverzekeraars in Nederland bieden een autogebonden autoverzekering aan, en geen persoonsgebonden autoverzekering.

Bij een persoonsgebonden autoverzekering is niet de auto, maar de persoon verzekerd. Dit betekent dat deze persoon in meerdere auto’s kan rijden en de autoverzekering als het ware meeneemt naar verschillende auto’s.

Autogebonden

Je kunt dus alleen een autogebonden autoverzekering afsluiten. Dit betekent dat de autoverzekering gekoppeld is aan een auto. Je geeft daarom bij het afsluiten van de autoverzekering het kenteken en de meldcode van de auto door.

Daarnaast wil de verzekeraar weten wie de eigenaar en de regelmatige bestuurder van de auto is. De eigenaar en regelmatige bestuurder is over het algemeen verplicht om de auto te verzekeren.

Het is daarom bijvoorbeeld niet mogelijk om als ouder een autoverzekering af te sluiten voor je kind, omdat dit goedkoper is. Wanneer het kind de regelmatige bestuurder is, moet deze zelf een autoverzekering afsluiten.

Vaak is het wel mogelijk om de auto af en toe uit te lenen aan iemand anders, de autoverzekering is namelijk autogebonden.

[foobar id="88208"]

Geschreven door Joost van Herpen

Joost verdiept zich al sinds 2008 in autoverzekeringen en richtte in 2015 Lastenvrij op met als doel om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Hij heeft de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar hij leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde hij af aan de Avans Hogeschool. Hij was werkzaam bij de SNB Bank, Rabobank en ABN AMRO bank. Hij was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite en was werkzaam bij VCN Verzekeringen, een service provider in verzekeringen.
Goede informatie?

Deel deze informatie met vrienden…

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af: