Autoverzekering: is die auto- óf persoonsgebonden?

door Joost van Herpen
door Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen

Je bent autoverzekeringen aan het vergelijken en weet dat het verplicht is om een autoverzekering af te sluiten.

Je wilt weten of een autoverzekering auto- of persoonsgebonden is…

Persoonsgevonden

Alle autoverzekeraars in Nederland bieden een autogebonden autoverzekering aan, en geen persoonsgebonden autoverzekering.

Bij een persoonsgebonden autoverzekering is niet de auto, maar de persoon verzekerd. Dit betekent dat deze persoon in meerdere auto’s kan rijden en de autoverzekering als het ware meeneemt naar verschillende auto’s.

Autogebonden

Je kunt dus alleen een autogebonden autoverzekering afsluiten. Dit betekent dat de autoverzekering gekoppeld is aan een auto. Je geeft daarom bij het afsluiten van de autoverzekering het kenteken en de meldcode van de auto door.

Daarnaast wil de verzekeraar weten wie de eigenaar en de regelmatige bestuurder van de auto is. De eigenaar en regelmatige bestuurder is over het algemeen verplicht om de auto te verzekeren.

Het is daarom bijvoorbeeld niet mogelijk om als ouder een autoverzekering af te sluiten voor je kind, omdat dit goedkoper is. Wanneer het kind de regelmatige bestuurder is, moet deze zelf een autoverzekering afsluiten.

Vaak is het wel mogelijk om de auto af en toe uit te lenen aan iemand anders, de autoverzekering is namelijk autogebonden.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost van Herpen, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik heb Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice…

Facebook  Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen