Schadevrije jaren van een motor meenemen naar een autoverzekering, kan dat?

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Datum: 13-2-2018 | Leestijd: 2 minuten

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 13-2-2018 | Leestijd: 2 minuten

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 13-2-2018
Leestijd: 2 min.

Je hebt een motor, maar wil nu een auto gaan rijden. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk premie betalen.

Daarom wil je de schadevrije jaren van de motorverzekering meenemen naar de autoverzekering. Veel schadevrije jaren zorgen namelijk voor een hogere no-claimkorting én dus een lagere premie.

Lees nu alles over het gebruiken van schadevrije jaren van een motorverzekering voor een autoverzekering:

Schadevrije jaren opbouwen met een motorverzekering

Je bouwt met een motorverzekering, net als bij een autoverzekering, schadevrije jaren op. Je bouwt deze op door schadevrij te rijden. Je krijgt iedere verzekeringsjaar dat je géén schade rijdt een schadevrij jaar.

Deze schadevrije jaren geven recht op no-claimkorting, waardoor de premie lager wordt. Wanneer de motorverzekering wordt beëindigd, worden de schadevrije jaren vrijgegeven.

De schadevrij jaren worden vervolgens in Roy-Data gezet, een landelijk registratiesysteem. De nieuwe verzekeraar kan de schadevrije jaren vervolgens opvragen via dit registratiesysteem.

Lees alles over schadevrije jaren

Je motor is verkocht en vervangen door een auto, wat nu?

Je hebt de motor verkocht en gaat vanaf nu alleen nog met de auto rijden.

Wanneer de motorverzekering is beëindigd worden de schadevrije jaren in Roy-Data vrijgegeven en in Roy-Data gezet. Vervolgens zijn deze te gebruiken voor de autoverzekering.

Je kunt autoverzekeringen vergelijken en en een autoverzekering afsluiten mét schadevrije jaren van de motor. Hierdoor wordt de autoverzekering goedkoper.

Je hebt een auto gekocht, maar blijft de motor rijden, wat nu?

Schadevrije jaren zijn maar voor één voertuig te gebruiken.

Je kunt de schadevrije jaren van de motor normaal gesproken alleen gebruiken, als de motorverzekering is opgezegd. Pas dan worden de schadevrije jaren vrijgegeven en zijn deze te gebruiken voor de autoverzekering.

Wanneer je een auto hebt gekocht én je blijft de motor rijden, wil je de schadevrije jaren het liefst voor beide voertuigen gebruiken.

Dat is niet mogelijk.

Wel is het bij sommige autoverzekeraars mogelijk om dezelfde korting te krijgen op basis van de opgebouwde schadevrije jaren.

Deze verzekeraars hebben een 6-wielenplan.

Het 6-wielenplan

Bij het 6 wielenplan kunnen zowel de motor- als de autoverzekering profiteren van dezelfde no-claimkorting.

De schadevrije jaren worden op de auto óf de motor gebruikt, maar beide voertuigen krijgen dezelfde korting. Dit zorgt voor een lagere premie.

Het voertuig waarop de schadevrije jaren niet in gebruik worden genomen, gaat zelf schadevrije jaren opbouwen. Je bouwt hierdoor dus twee keer schadevrije jaren op.

Andersom…

Wanneer je een auto hebt en je bent van plan om een motor te kopen, dan kun je de schadevrije jaren van de autoverzekering ook overzetten op de motor.

De autoverzekering moet wel eerst beëindigd zijn. Wanneer je beide voertuigen blijft gebruiken kun je gebruik maken van een 6-wielenplan

[foobar id="88208"]

Geschreven door Joost van Herpen

Joost verdiept zich al sinds 2008 in autoverzekeringen en richtte in 2015 Lastenvrij op met als doel om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Hij heeft de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar hij leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde hij af aan de Avans Hogeschool. Hij was werkzaam bij de SNB Bank, Rabobank en ABN AMRO bank. Hij was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite en was werkzaam bij VCN Verzekeringen, een service provider in verzekeringen.
Goede informatie?

Deel deze informatie met vrienden…

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af: