VGZ heeft alle ziekenhuizen gecontracteerd voor 2017. Deze grote zorgverzekeraar zegt hiermee de 1ste te zijn die alle afspraken met ziekenhuizen voor 2017 heeft afgerond.

Begin december zaaide de vergelijkingssite Consumentenbond nog onterecht angst over gecontracteerde zorg. Volgens Zorgverzekeraars Nederland is het contracteren van zorg altijd vóór 1 januari afgerond. VGZ is nu de 1ste zorgverzekeraar die voor 1 januari alle contracten rond heeft.

Lees hieronder meer over de VGZ die alle ziekenhuizen heeft gecontracteerd:

Kan iemand met een VGZ polis overal terecht?

Het betekent niet dat iemand met een VGZ polis bij iedere zorgverlener terecht kan. Dit is afhankelijk van de polis die is afgesloten.

Sommige basisverzekeringen hebben beperkingen qua keuzevrijheid. Zo is de VGZ Goede keuze en de VGZ Ruime Keuze een naturapolis. Je hebt met een naturapolis minder keuzevrijheid.

De VGZ Eigen Keuze is wel een restitutiepolis, met volledige keuzevrijheid voor een zorgverlener.

”VGZ is er trots op dat we alle ziekenhuizen een contract hebben gesloten. We hebben daarbij goede afspraken gemaakt over het beheersen van de zorgkosten” Tom Kliphuis, voorzitter van de raad van bestuur van VGZ.

Meerjarige afspraken met 9 ziekenhuizen

VGZ heeft met 9 ziekenhuizen en een instelling van de GGZ meerjarige afspraken gemaakt.

Volgens de zorgverzekeraar werken deze zorginstellingen aan het verbeteren én vernieuwen van zorg. Deze zorginstellingen praten bijvoorbeeld langer met patiënten of voorkomen bijvoorbeeld schadelijke overbehandeling.