Productrating: MoneyView autoverzekeringen 2016

Geschreven op: 8 februari 2017

MoneyView is een kenniscentrum voor financiële producten. Het kenniscentrum verzamelt sinds 1993 allerlei belangrijke informatie over financiële producten, zoals autoverzekeringen.

MoneyView vergelijkt autoverzekeringen ieder jaar op prijs en polisvoorwaarden. In augustus 2016 onderzocht MoneyView weer welke autoverzekeringen het beste en goedkoopste zijn.

Bekijk de resultaten van het onderzoek of ontdek wat de goedkoopste autoverzekering is door te vergelijken…

Het onderzoek

Een onderdeel van het onderzoek is de zogenaamde productrating. Hierbij kijkt MoneyView naar de premie en polisvoorwaarden van alle autoverzekeringen.

Daarbij wordt een beoordeling gegeven per dekkingsvorm:

Per dekkingsvorm worden de drie beste en goedkoopste autoverzekeraars weergegeven. De goedkoopste of beste autoverzekeringen krijgen 5 sterren van MoneyView.

WA volledig casco (All risk)

MoneyView onderzocht de prijs van 69 volledig casco autoverzekeringen en de polisvoorwaarden van 77 volledig casco autoverzekeringen.

De premie van een autoverzekering is afhankelijk van de postcode, leeftijd, schadevrije jaren én het voertuig van de bestuurder.

85.000 klantprofielen

MoneyView heeft bij het onderzoek gebruik gemaakt van 45 uiteenlopende postcodes, 10 combinaties van leeftijden en aantal schadevrije jaren én 187 verschillende auto’s met een bouwjaar tussen 2005 en 2015.

Daarmee heeft MoneyView bijna 85.000 verschillende klantprofielen samengesteld om de prijs en kwaliteit van de all-risk verzekeringen te onderzoeken:

Beste prijs

Sinds 2012 heeft Univé de beste prijs voor haar Budget autoverzekering. In 2016 heeft dit autoproduct weer 5 sterren ontvangen.

InShared ontving, net als in 2015, 5 sterren voor de prijs van haar autoverzekering.

De autoverzekering van Hema is een nieuwkomer in dit overzicht van goedkoopste volledig casco autoverzekeringen.

Hema heeft voor het eerst 5 sterren ontvangen voor de scherp geprijsde autoverzekering met een volledig casco dekking.

Beste voorwaarden

De autoverzekeraars met de beste polisvoorwaarden voor hun volledig casco autoverzekering zijn ANWB, Allsecur en Aegon. ANWB heeft al sinds 2012 het hoogste aantal sterren.

Allsecur heeft al voor de 4de keer 5 sterren voor de voorwaarden. Aegon is een nieuwkomer met haar Aegon Royaal autoverzekering.

WA beperkt casco verzekering

MoneyView heeft 52 beperkt casco verzekeringen op prijs onderzocht en 65 beperkt casco verzekeringen op voorwaarden.

87.000 klantprofielen

Daarbij is een berekening gemaakt door 194 verschillende auto’s tussen 2001 en 2010 en ruim 87.000 klantprofielen.

Beste prijs

De goedkoopste beperkt casco verzekeringen zijn van Hema, InShared en Nederlanden van Nu.

Nederlanden van Nu ”won” 3 keer eerder al 5 sterren voor de prijs van hun beperkt casco autoverzekering.

Hema en InShared ontvangen voor het eerst 5 sterren voor de prijs van hun beperkt casco autoverzekering.

Beste voorwaarden

Allsecur krijgt voor de 4de keer 5 sterren voor beste voorwaarden.

De autoverzekeringen van Centraal Beheer Achmea en ABN AMRO ontvangen voor het eerst de hoogste beoordeling voor de beperkt casco dekking.

De autoverzekeringen hebben volgens MoneyView op veel gebieden betere voorwaarden dan gemiddeld.

Allsecur heeft vooral een goede scoren voor het eigen risico.

WA autoverzekering

De WA verzekering, ofwel Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, is de voordeligste autoverzekering. MoneyView beoordeelde de WA verzekeringen van 48 autoverzekeraars op prijs. Daarnaast zijn 68 WA verzekeringen beoordeling op polisvoorwaarden.

80.000 klantprofielen

Om de WA verzekeringen te kunnen beoordelingen zijn 179 auto’s doorgerekend met een bouwjaar van 1997 tot 2009. Daardoor zijn ruim 80.000 klantprofielen ontstaan.

Beste prijs

De voordeligste WA verzekeringen zijn van Nederlanden van Nu, SNS en United Insurance. Nederlanden van Nu heeft al een keer eerder 5 sterren ontvangen voor prijs. SNS en United Insurance ontvingen voor de eerste keer 5 sterren. ZLM zou ook 5 sterren ontvangen voor de prijs van de WA autoverzekering, maar deze zijn alleen af te sluiten in Zeeland en West-Brabant.

Beste voorwaarden

Allsecur ontvangt, net als in 2015, 5 sterren voor haar voorwaarden. Centraal Beheer Achmea en United Insurance ontvangen ook 5 sterren voor de voorwaarden. Centraal Beheer Achmea heeft daarmee 5 sterren ontvangen voor de voorwaarden van zowel de WA autoverzekering als de beperkt casco autoverzekering. Allsecur en Centraal Beheer Achmea scoren vooral goed met hun contractsduur en United Insurance met haar ruimere acceptatiecriteria.

Autoverzekeringen vergelijken voor de beste en goedkoopste autoverzekering

Je kunt niet zeggen dat één autoverzekering dé goedkoopste is. Je kunt wel zeggen dat bepaalde autoverzekeringen over het algemeen goedkoop zijn, zoals in het onderzoek naar voren is gekomen, maar de premies zijn voor iedereen anders. De premie van een autoverzekering wordt bepaalt door vele factoren. Je vindt de goedkoopste autoverzekering daarom alleen door alle autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Maak altijd zelf een vergelijking tussen alle autoverzekeraars. Sluit niet zomaar de autoverzekering van één van deze verzekeraars af, zonder eerst te vergelijken.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook, Linkedin of Whatsapp:

Facebook Whatsapp