5 hele leuke auto’s voor vrouwen…

Geschreven op: 18 juni 2018

Je bent aan het zoeken naar een leuke, tweedehandse óf nieuwe auto. Je wilt wel een échte vrouwenauto en bent op zoek naar inspiratie.

Hieronder staan 5 populaire vrouwenauto’s. Het zijn 5 uiteenlopende auto’s in verschillende prijsklassen. Het zijn sportieve, compacte en luxe auto’s óf auto’s met een open dak.

Het zijn relatief betaalbare en kleine auto’s. Daardoor zijn ze goedkoop qua wegenbelasting en voordelig te verzekeren.

Vrouwen betalen over het algemeen al minder premie, doordat ze volgens de cijfers van verzekeraars minder schades veroorzaken.

Check alle auto’s of lees meer over een autoverzekering voor vrouwen

Fiat 500

De Fiat 500 werd al in 1957 geïntroduceerd. Sinds 2007 is het nieuwe model te koop. De Fiat 500 is een betaalbare, compacte én leuke auto.

De auto is verkrijgbaar in vele kleuren, waaronder geel, rood, lichtblauw én zelfs roze! Sinds 2010 is de Fiat 500 verkrijgbaar als sportieve cabriolet.

De Italiaanse auto heeft een gewicht van ongeveer 865 kilometer, waardoor deze voordelig te verzekeren is.

Het gewicht van de auto bepaalt voor een groot deel de premie van een autoverzekering. Daarnaast zorgt de relatief zuinige motor voor een laag verbruik. Hierdoor is de auto voordelig te rijden.

Lees alles over het verzekeren van een cabrio, wanneer je de Fiat 500 cabrio wilt gaan kopen én verzekeren.

Autoverzekeringen vergelijken

Mini Cooper

De Mini Cooper en de Mini Cooper S is een populaire auto voor vrouwen. Deze modellen zijn gebaseerd op de legendarische Classic Mini, die tussen 1959 en 2000 werd geproduceerd.

De Mini Cooper en Mini Cooper S zijn sportieve auto’s met een Brits interieur. Je herkent de Mini Cooper uiteraard aan de ronde koplampen.

De nieuwere modellen zijn ruimer dan de klassieker en hebben daardoor meer laadruimte.

De auto’s zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Zo is de auto verkrijgbaar in een speciale kleur geel, oranje en groen.

Omdat de auto een gewicht van ongeveer 1.100 tot 1.300 kilo heeft, is deze iets duurder in de verzekering dan de Fiat 500. Je betaalt daarnaast iets meer wegenbelasting.

Autoverzekeringen vergelijken

Mercedes Benz A-Klasse

De Mercedes Benz A-Klasse is een luxe hatchback, die sinds 1997 te koop is. In 2012 is de vernieuwde W176 geïntroduceerd. Dit is de derde generatie van de Mercedes-Benz A-Klasse.

Deze compacte auto heeft een enorm sportieve uitstraling. Mercedes heeft gekozen voor een eenvoudige opzet en de vertrouwde techniek, waardoor ze de prijs relatief laag hebben gehouden.

Uiteraard biedt deze auto, net als de andere modellen van Mercedes, voldoende luxe en comfort.

Het interieur van de Mercedes A-klasse is prachtig én vernieuwend, mede door de grote beeldschermen achter het stuurwiel.

Deze A-klasse is de kleinste auto uit het assortiment van Mercedes. Door het compacte formaat is het de ideale stadsauto én auto om bijvoorbeeld boodschappen mee te doen.

De auto weegt ongeveer 1.300 kilogram. Kijkende naar het gewicht is het niet de goedkoopste auto om te verzekeren, maar de autoverzekering is nog steeds goed te betalen.

Autoverzekeringen vergelijken

Volkswagen New Beetle

De Volkswagen New Beetle is de opvolger van de Volkswagen Kever. De New Beetle is sinds 1998 te koop.

In 2003 werd er een sportieve cabriolet van de New Beetle geïntroduceerd en in 2006 kreeg de auto een facelift. In 2011 is de New Beetle opgevolgd door de Volkswagen Beetle A5.

Je herkent de Volgens New Beetle aan de ronde vormen. De techniek is vergelijkbaar met die van de Volkswagen Golf 4.

Met een gewicht van ongeveer 1.200 kilogram is de auto nog steeds voordelig te verzekeren én betaalbaar in wegenbelasting.

Autoverzekeringen vergelijken

Smart Fortwo

De Smart Fortwo is een kleine stadsauto, die daardoor ideaal is om mee te gaan winkelen. De Fortwo werd in 1998 geïntroduceerd.

De auto is kreeg een nieuw model in 2007 en 2014. Het model uit 2014 is enorm modern en bijzonder qua design.

Het is nog steeds een compacte auto, maar dan met een vele luxere uitstraling. Dit komt bijvoorbeeld door de bijzondere grill.

Voor vrouwen die graag met een open dak rijden is er in 2016 een cabriolet uitgekomen. Wanneer je graag een ruimere auto wilt, is de Smart Fourfour misschien een leuk alternatief.

Omdat de Smart Fortwo slechts 700 tot 800 kilogram weegt is de verzekeringspremie laag. De auto is zelfs goedkoper te verzekeren dan de Fiat 500.

Het is de ideale auto voor vrouwen die vaak de stad in gaan én goedkoop willen rijden.

Autoverzekeringen vergelijken

Goedkope nieuwe auto’s

Heb je je nieuwe auto nog niet gevonden? 

Dan moet je zeker even het overzicht bekijken met goedkoopste, nieuwe auto’s uit 2019!

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook of Linkedin:

Facebook