Goedkope autoverzekering voor vrouwen v.a. €9,59 per maand…

Geschreven op: 23 december 2016

Vrouwen kunnen een goedkopere autoverzekering afsluiten dan mannen. Verschillende onderzoeken laat zien dat vrouwen veiliger rijden én minder schades veroorzaken.

Dit is precies wat een verzekeraar wil!

Daarom hadden we in Nederland een aantal verzekeraars die zich speciaal op vrouwen richten, zoals Onna Onna en Zij Rijdt Beter.

In augustus 2018 verscheen een nieuw onderzoek dat nog even duidelijk maakt ”dat vrouwen écht beter rijden dan mannen”.

Lees nu alles over dit onderzoek dat bewijst dat vrouwen beter rijden. Lees vervolgens meer over autoverzekeringen speciaal voor vrouwen.

Wanneer je gewoon meteen een goedkope autoverzekering wilt afsluiten, klik dan op ”direct vergelijken”…

Vrouwen claimen minder schades volgens onderzoek van Confused… 

Vrouwen horen vaak ten onrechte dat ze ”slechter rijden dan mannen”. Vrouwen doen iets langer over het halen van het rijbewijs, maar verschillende onderzoeken hebben bewezen dat vrouwen uiteindelijk veiliger rijden dan mannen.

In augustus 2018 publiceerde Confused een nieuw onderzoek om ”nog even écht duidelijk te maken van vrouwen beter rijden dan mannen”.

Hieronder staan de belangrijkste bevindingen uit het onderzoeken:

Slechts 35% van de claims door vrouwen

Schadeclaims verhouding vrouwen en mannenVolgens het onderzoek werden er in 2017 zo’n 700.000 verzekeringsclaims ingediend. Van al deze schadeclaims werd slechts 35% door vrouwen ingediend.

Het onderzoek laat zien dat mannen bijna twee keer zo vaak een schadeclaim indienen dan vrouwen!

Van de schadeclaims die vrouwen indienen zijn slechts 7% schuldschades. Van de schadeclaims die mannen indienen zijn 17% schuldschades.

Lagere schadeclaims

Vrouwen claimen niet alleen minder schades, maar het schadebedrag van deze claims is ook lager.

In het Verenigd Koninkrijk is de gemiddelde schadevergoeding voor vrouwen £3121 en voor mannen £3271. Gemiddeld is het schadebedrag van claims door vrouwen £150 minder.

Veel minder verkeersovertredingen door vrouwen

Mannen veroorzaken meer schades, maar overtreden ook vaker de verkeersregels. Volgens het onderzoek overtreden mannen de regels 4 keer zo vaak als vrouwen.

Van alle overtredingen wordt 79% begaan door mannen en slechts 21% door vrouwen. Van de overtredingen die door vrouwen worden begaan is slechts 7% een snelheidsovertreding, 0% onverantwoord rijgedrag en 1% rijden met alcohol op.

Van de overtredingen die door mannen zijn begaan is maar liefst 23% een snelheidsovertreding, 2% onverantwoord rijgedrag en 5% alcohol!

Verzekeraars mogen niet discrimineren…

Volgens het onderzoek betalen vrouwen in de UK de afgelopen 10 jaar gemiddeld £3.327 minder premie. In Nederland betalen vrouwen ook minder premie dan mannen.

EU-regels voor ”genderneutrale” premies

Het is binnen de EU verboden om vrouwen een goedkopere autoverzekering aan te bieden, omdat ze vrouw zijn.

Volgens regels die sinds 20 december 2012 gelden binnen de EU, is het verboden een hogere of lagere premie te vragen op basis van geslacht.

Dit betekent dat autoverzekeraars géén rekening mogen houden met het geslacht van de regelmatige bestuurder bij het berekenen van de premie.

De EU-regels zijn opgesteld omdat verschillende prijzen voor mannen en vrouwen ingaan tegen het ”beginsel van uniseksprijzen” (dezelfde prijs voor mannen en vrouwen).

Waarom is een autoverzekering voor vrouwen dan toch goedkoper?

2 vrouwen in een auto

Verzekeraars mogen het geslacht dus niet meenemen bij de berekening van de premie. Waarom betalen vrouwen dan gemiddeld toch minder premie dan mannen?

De reden dat vrouwen minder betalen kan bijvoorbeeld komen doordat ze andere auto’s rijden dan mannen. Het gewicht, het vermogen, de waarde en de diefstalgevoeligheid bepaalt de hoogte van de premie van een autoverzekering.

Zo is de Volkswagen Golf de populairste auto onder mannen. De Volkswagen Golf is als een rode lap op een stier voor de verzekeraar. Daarnaast rijden mannen vaker in een BMW 3-serie, die nogal diefstalgevoelig is.

Vrouwen rijden daarnaast relatief kleine auto’s, zoals de Volkswagen Polo, de Opel Corsa, de Ford Ka en de Renault Twingo. Lichtere auto’s zijn goedkoper om te verzekeren, omdat ze bij een aanrijding minder schade veroorzaken.

Speciale verzekeraar voor vrouwen

Nederlandse verzekeraars voeren een keiharde concurrentiestrijd. Ze willen een zo goedkoop mogelijke autoverzekering aanbieden, om te kunnen concurreren met andere verzekeraars.

Daarom wil een verzekeraar de kosten én de zogenaamde ”schadelast” zo laag mogelijk houden. Dit betekent dat ze zo min mogelijk schades willen uitkeren, anders moeten ze de premies misschien verhogen.

Vrouwen rijden dus veiliger en veroorzaken minder én minder hoge schades. Hierdoor staan verzekeraars te springen om vrouwen te verzekeren. Daarom is in 2008 de eerste verzekeraar speciaal voor vrouwen opgericht.

Onna Onna, de verzekeraar voor vrouwen

In 2008 is Onna Onna opgericht. In 2014 is deze verzekeraar volledig handen is gekomen van Aegon. Onna Onna betekent ”vrouw” in het Japans. Onna Onna was dan ook ”dé verzekeraar voor vrouwen”.

De autoverzekering van Onna Onna is speciaal voor vrouwen samengesteld. Zo had de autoverzekering bijvoorbeeld een gratis handtasdekking. Hiermee speelde ze mooi in op een verslaving van veel vrouwen.

In 2017 is Onna Onna opgeheven en samengevoegd met Aegon.

Onna Onna, autoverzekeraar voor vrouwen

Zij Rijdt beter

Onna Onna was niet de enige verzekeraar voor vrouwen. Zij Rijdt Beter had ook een autoverzekering speciaal voor vrouwen. Deze verzekeraar is opgericht door het Nederlands Algemeen Verzekeringskantoor (NAVK).

Zij Rijdt Beter is opgeheven toen NAVK werd overgenomen door volmachtverzekeraar ANAC.

Hierdoor is er geen échte vrouwen autoverzekering meer. Je zou kunnen zeggen dat nu ”alle verzekeraars een autoverzekering voor vrouwen hebben”.

Waarom is een autoverzekering via Lastenvrij extra goedkoop?

Wist je dat bijna alle vergelijkingssites in handen zijn van tussenpersonen? Deze tussenpersonen verdienen aan autoverzekeringen, doordat je autoverzekeraar iedere maand een deel van jouw premie aan hen geeft.

Je betaalt na het afsluiten van een autoverzekering namelijk iedere maand zo’n 20% van de premie aan de tussenpersoon.

Wij vergelijken óók direct writers

Hierdoor vergelijken tussenpersoon vaak alleen de autoverzekeringen van verzekeraars waarvan ze een doorlopende vergoeding krijgen (traditionele verzekeraars).

Door de komst van het internet zijn er verzekeraars bijgekomen die zónder tussenpersoon werken. Dit zijn de zogenaamde direct writers.

Deze direct writers zijn vaak enorm goedkoop, omdat ze de kosten laag houden én niet 20% van de premie afdragen aan een tussenpersoon.

Complete vergelijking

Omdat wij géén tussenpersoon zijn vergelijken we niet alleen de autoverzekeringen van traditionele verzekeraars, maar óók die van direct writers. Onze vergelijking is daarom compleet.

Wij ontvangen slechts een eenmalige vergoeding per geaccepteerde autoverzekering en géén vergoeding van 20% zolang de autoverzekering loopt.

Omdat we een complete vergelijking maken zijn we goedkoper. Ontdek het zelf…

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost van Herpen, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik heb Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice…

Facebook  Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen