Renault autoverzekering?
Vergelijk en sluit af…

Of het nu een Clio, een Twingo of een Captur is, dagelijks wordt er wel een Renault verzekerd via Lastenvrij.

Op Lastenvrij staan de allergoedkoopste autoverzekeringen van het land. Alle premies zijn binnen één minuut te berekenen. Vervolgens zijn de voorwaarden eenvoudig te vergelijken.

Goede en betaalbare autoverzekering gevonden? Sluit de autoverzekering voor de Renault dan meteen af en rij vandaag nog met de auto rond…

Over Renault

Renault is ontstaan in 1899. Het Franse automerk is opgericht door Louis Renault. 

De bijnaam van het merk is ”Le Régie” en de slogan is ”Passion for Life”. Inmiddels behoort Renault tot de Groupe Renault, waaronder ook het merk Dacia en de Zuid-Koreaanse Renault Samsung Motors vallen. Verder heeft Renault bijvoorbeeld aandelen in Nissan.

Vroeger waren de auto’s vooral bedoeld voor de elite, maar tegenwoordig is het een auto voor iedereen. De Clio en Captur behoren tot één van de populairste auto’s van Nederland. De Renault Twingo is één van de goedkoopste auto’s van 2019.

Wist je dat?

Hieronder staan weetjes over het automerk:

 • Het hoofdkantoor staat in Boulogne-Billancourt in Frankrijk
 • De Franse overheid bezit aandelen van het autobedrijf
 • Sinds 2011 is Renault het derde automerk in Europa en negende van de wereld
 • Sinds 2011 zet het automerk vol in op de ontwikkeling van elektrische auto’s
 • Renault is enorm actief in de motorsport

Vergelijkbare automerken

 

Renault modellen

Check nu welke modellen er allemaal worden verkocht. Voor al deze modellen is een betaalbare autoverzekering af te sluiten:

 • Twingo
 • Zoe
 • Clio
 • Captur
 • Kadjar
 • Mégane
 • Scénic
 • Talisma
 • Koleos
 • Espace
 • Passenger

Renault Autoverzekering

Via de Renault Financial Services biedt het automerk een eigen autoverzekering aan. Net als de autoverzekering van Peugeot, wordt de autoverzekering aangeboden in samenwerking met Bovemij.

Hieronder staat meer informatie over deze autoverzekering:

Dekking

Het is niet mogelijk om alleen een WA verzekering af te sluiten bij Renault. Het automerk biedt alleen de WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering aan.

De WA beperkt casco verzekering dekt de auto tegen schade door brand, diefstal, ruitschade, botsing met wild en stormschade.

De WA volledig casco verzekering dekt daarbij schade door vandalisme en eigen schuld.

Lees meer over de dekking van een autoverzekering

Nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling

Renault biedt drie volledig casco verzekeringen. Het verschil tussen deze dekkingen zit hem vooral in de duur van de nieuwwaarde– en aanschafwaarderegeling. De autoverzekering is af te sluiten met regelen van één jaar, drie jaar of vijf jaar.

Verder biedt de duurdere volledig casco verzekering meer dagen vervangend vervoer bij reparatie, en geen eigen risico bij reparatie binnen het netwerk van Renault-dealers.

Renault verzekeren: waar op letten?

De autoverzekering die Renault in samenwerking met Bovemij aanbiedt, is slechts één van de vele autoverzekeringen die in Nederland worden aangeboden.

Het is daarom aan te raden om niet direct een autoverzekering van Renault af te sluiten, maar eerst meerdere verzekeringen te vergelijken.

Hieronder staat waar je op kunt letten bij het vergelijken van autoverzekeringen:

Dekking

Het is in Nederland verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Deze biedt dekking voor aansprakelijkheid. Dit betekent dat deze verzekering de schade vergoedt die jij met je auto toebrengt aan anderen.

Je eigen Renault is ook te verzekeren voor schade. Je sluit hier een WA beperkt casco verzekering óf een WA volledig casco verzekering voor af.

Lees nu alles over de dekkingen van een autoverzekering

Aanvullende autoverzekeringen

Wanneer je een goede en goedkope autoverzekering hebt gevonden, kun je daar eventueel één of meerdere aanvullende autoverzekeringen aan toe voegen. Deze aanvullende verzekeringen zorgen voor extra zekerheid óf bieden extra gemak.

Voorbeelden van aanvullende verzekeringen zijn de schadeverzekering inzittenden, de ongevallenverzekering inzittenden en rechtsbijstand.

Lees alles over aanvullende verzekeringen

Het eigen risico

Het eigen risico is het gedeelte van een schade dat je voor eigen rekening moet nemen. Vaak is het standaard eigen risico 135 of 150 euro, maar er zijn ook autoverzekeringen zonder eigen risico óf met een hoger eigen risico.

Daarnaast kunnen er verschillende eigen risico’s gelden voor verschillende autoschades.

Lees meer over het eigen risico

Online afsluiten

De autoverzekering van Renault is telefonisch óf via een dealer af te sluiten. De meeste autoverzekeringen zijn echter direct, online aan te vragen.

Het aanvragen van een autoverzekering is zo gedaan, maar je hebt er wel wat gegevens voor nodig?

Autoverzekering afsluiten: wat heb je nodig?

Waarom verzekeren via Lastenvrij?

Lastenvrij is een vergelijkingssite waar je de premies en voorwaarden van vele verzekeraars kunt vergelijken.

Wanneer je een goede autoverzekering hebt gevonden, kun je deze zelf bij de verzekeraar afsluiten. Op deze manier betaal je geen doorlopende provisie.

We denken dat als we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisie, verzekeringen uiteindelijk voor iedereen goedkoper worden.

Autoverzekeringen vergelijken

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook of Linkedin:

Facebook