Autoverzekering zonder eigen risico

Steeds meer autoverzekeraars bieden een autoverzekering aan zónder eigen risico. Veel autoverzekeringen die we vergelijken zijn af te sluiten zonder een eigen risico.

Het eigen risico geldt alleen voor de WA beperkt casco–  en WA volledig casco verzekering. Op de WA autoverzekering zit géén eigen risico. Alle WA verzekeringen zijn dus zowiezo af te sluiten zonder eigen risico.

Lees nu alles over een autoverzekering zonder eigen risico: Wat is het eigen risico precies? Wat zijn de voordelen van een verzekering zonde eigen risico? Ontdek vervolgens welke verzekeraars een autoverzekering zonder eigen risico aanbieden en start met vergelijken:

Wat is het eigen risico?

Het eigen risico [PLAY ▶️] is het deel van de schade dat je zelf moet betalen. Het standaard eigen risico is meestal 135 euro. Bij een verzekerde schade, betaal je dus 135 euro zelf. De verzekeraar betaalt de rest van het schadebedrag boven de 135 euro.

Bij een verzekerde schade van 800 euro, betaal je zelf dus 135 euro. De verzekeraar betaalt de overige 665 euro.

Géén eigen risico op WA schades

Het eigen risico geldt alleen voor de WA beperkt– en WA volledig casco verzekering. Op een WA verzekering zit (vrijwel) nooit een eigen risico. Wanneer je schade toebrengt aan een ander betaal je géén eigen risico.

Géén eigen risico op ruitschades

Vaak zit er ook geen eigen risico op het repareren van een ruit (harsinjectie). Voor het vervangen van de gehele ruit heeft de verzekeraar meestal een iets lager eigen risico. Verzekeraars eisen meestal wel dat je naar een aangesloten hersteller gaat. Vaak is dit Carglass of Autototaalglas.

Wat is het voordeel van een autoverzekering zonder eigen risico?

Het is natuurlijk vervelend om een schade te krijgen. Het is nóg vervelender als je een deel van de schade zelf moet betalen. Sluit een autoverzekering af zonder eigen risico en heb de garantie dat de verzekerde schade volledig wordt betaald.

Welke verzekeraars hebben een autoverzekering zonder eigen risico?

Veel verzekeraars bieden een WA beperkt casco– en WA volledig casco verzekering aan mét een eigen risico. Gelukkig zijn er ook verzekeraars die géén eigen risico hebben.

De verzekeraars stellen meestal als voorwaarden dat je de schade moet laten herstellen bij een aangesloten hersteller. Anders zit er toch een eigen risico op de autoverzekering. Alleen De Goudse, Unigarant en Zekur stellen geen voorwaarden aan de hersteller. Het eigen risico is bij hen ook 0 euro, als je naar een niet-aangesloten hersteller gaat.

Hieronder staan een aantal autoverzekeraars die autoverzekeringen aanbieden zonder een eigen risico:

 

Autoverzekeraar Voorwaarden
ASR Alleen bij aangesloten hersteller
BOVAG Alleen bij aangesloten hersteller
Centraal Beheer Achmea Alleen bij aangesloten hersteller
De Goudse Géén
Delta Lloyd Alleen bij aangesloten hersteller
FBTO Alleen bij aangesloten hersteller
Generali Alleen bij aangesloten hersteller
Lancyr Alleen bij aangesloten hersteller
Nederlanden van Nu Alleen bij aangesloten hersteller
OHRA Alleen bij aangesloten hersteller
SNS Alleen bij aangesloten hersteller
Unigarant Géén
Univé Alleen bij aangesloten hersteller
Zekur Géén
Zelf Alleen bij aangesloten hersteller

Vergelijk autoverzekeringen en sluit direct af

Vergelijk autoverzekeringen binnen 1 minuut. We zetten alle premies in een overzicht. De voorwaarden zijn eenvoudig te vergelijken.

Kies rechts bij ”Eigen Risico” voor ”Geen eigen risico”. Nu worden alle autoverzekeringen die géén eigen risico hebben zichtbaar.

De autoverzekering is nu rechtstreeks bij de verzekeraar af te sluiten. Hierdoor betaal je géén doorlopende provisie. Dit is goedkoper én overzichtelijker.

Maak nu een vergelijking en sluit een autoverzekering af: