Opel autoverzekering?
Vergelijk en sluit af…

Geschreven op: 4 March 2019

Via Lastenvrij is een goedkope autoverzekering te vinden voor iedere Opel, bijvoorbeeld de Opel Astra of Opel Corsa.

Je berekent de premies binnen één minuut. Je ziet meteen welke autoverzekeringen er allemaal zijn, hoe hoog de premies zijn én wie de beste polisvoorwaarden heeft.

We vergelijken vele autoverzekeraars en nemen nooit doorlopende provisie aan. Hierdoor kunnen we ook de premies van direct writers vergelijken en dit zijn échte prijsvechters.

We vertellen alles over het verzekeren van een Opel. We vertellen over de eigen autoverzekering van Opel en de andere verzekeringen die in Nederland worden aangeboden. We geven daarnaast tips bij het vergelijken van verzekeringen en geven aan waarom het slim is om via Lastenvrij een autoverzekering aan te vragen…

Over Opel

Opel is een Duits automerk, dat sinds 1862 bestaat. Het merk is opgericht door Adam Opel, die pas in 1899 de eerste Opel produceerde.

Inmiddels is Opel in handen van het Franse PSA Groupe, waar ook Peugeot en Citroën onder vallen.

Opel is één van de grootste automerken uit Europa. De meeste auto’s worden verkocht in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. In Nederland is vooral de Opel Corsa populair.

Lees alles over Opel

Wist je dat?

Hieronder staan interessante feiten over Opel:

  • ”Corsa” betekent ”Race” in het Italiaans
  • Wereldwijd werden er bijna 10 miljoen Opel Corsa’s verkocht
  • Sinds 1929 is Opel onderdeel van de Amerikaanse General Motors Groep
  • In 2017 is het automerk overgenomen door PSA Groupe
  • Door deze overname werd PSA Groupe de grootste autoproducent van Europa, na Volkswagen
  • In 2018 kwam de fraude met de dieselmotoren van de Opel Zafira, Insignia en Cascada aan het licht

Vergelijkbare automerken

 

Opel modellen

Hieronder staan alle modellen van Opel die in 2019 te koop zijn:

  • Adam
  • Ampare-E
  • Astra
  • Combo
  • Corsa
  • Crossland
  • Grandland
  • Insignia
  • Karl
  • Mokka
  • Movada
  • Vivaro
  • Zafira

Opel Autoverzekering

De Opel Autoverzekering, wordt net als de autoverzekering van Peugeot en Renault, aangeboden in samenwerking met verzekeraar Bovemij.

Hieronder staat meer informatie over de eigen autoverzekering van Opel:

Dekkingen

Opel Financial Services biedt drie dekkingen aan: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco verzekering (all risk).

De WA verzekering wordt doorgaans afgesloten voor oudere auto’s en biedt dekking voor schade die je met je auto toebrengt aan anderen.

Je eigen auto is deels te verzekeren met de WA beperkt casco verzekeringen én uitgebreid te verzekeren met de WA volledig casco verzekering. De volledig casco verzekering van Opel kent drie verschillende dekkingen: de budget, basis en plus dekking.

Het automerk biedt daarnaast drie aanvullende verzekeringen aan: de schadeverzekering inzittenden, de ongevallenverzekering inzittenden en de rechtsbijstand.

Welke autoverzekeringen zijn er allemaal?

Nieuwwaarderegeling of occasionwaarderegeling

Opel biedt maximaal 5 jaar nieuwwaarde– of occasionwaarderegeling (aanschafwaarderegeling) aan. Dit betekent dat je bij diefstal of total loss van de auto een gelijkwaardige auto kunt uitkiezen.

Reparatie met originele onderdelen en garantie

De eventuele reparaties worden uitgevoerd door een Opel dealer, die daarbij originele onderdelen gebruikt. Verder wordt er garantie gegeven op de uitgevoerde reparaties.

Het eigen risico

Het eigen risico is het deel van de schade dat je zelf moet betalen.

Bij Opel zit er geen eigen risico op de basis en plus WA volledig casco verzekering. Op de budget WA volledig casco verzekering kan wel een eigen risico zitten.

Lees meer over het eigen risico

Opel verzekeren: waar op letten?

Uiteraard zijn er meer aanbieders van autoverzekeringen van Opel Financial Services en Bovemij.

Deze verzekeraars bieden allemaal andere premies en polisvoorwaarden. Het is daarom aan te raden om een uitgebreide vergelijking te maken én dan pas een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Hieronder staat alles over het verzekeren van een auto:

Dekking

Het is in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je moet minimaal een WA verzekering hebben. Je sluit deze af nadat de auto op naam staat.

Je kunt ook voor een ruimere dekking kiezen, die bijvoorbeeld dekking biedt voor diefstal, ruitschade, vandalisme en zelfs schade door eigen schuld.

Lees nu alles over de dekkingen van een autoverzekering

Aanvullende autoverzekeringen

Opel biedt drie van de zes aanvullende verzekeringen aan. Deze aanvullende verzekeringen zijn optioneel toe te voegen aan een autoverzekering.

Naast de aanvullende verzekeringen die Opel aanbiedt is er nog een verhaalsbijstand, de no-claimbeschermer en de pechhulpverzekering.

Lees alles over aanvullende verzekeringen

Accessoires

Onder accessoires vallen alle extra’s die in de auto zijn geplaatst nádat de auto uit de fabriek is gekomen. Denk hierbij aan een nieuw audio- en navigatiesysteem, een alarmsysteem of nieuwe sportvelgen.

Veel autoverzekeringen bieden een standaard dekking voor accessoires., bijvoorbeeld tot 500 euro of tot 1.250 euro.

Lees alles meer over het verzekeren van accessoires

Schadesturing

Wanneer je autoschade hebt en je hebt een Opel autoverzekering, dan kun je deze schade laten repareren door een Opel dealer. Opel geeft aan dat hierbij alleen originele onderdelen worden gebruikt.

Sommige verzekeraars bieden deze mogelijkheid ook, maar er zijn ook verzekeraars die doen aan schadesturing.

Wanneer je de schade dan wilt laten repareren bij een Opel garage, en dit is geen samenwerkende reparateur, dan kan de verzekeraar het eigen risico verhogen óf weigeren om de schade uit te keren.

Lees meer over schadesturing

Wegenbelasting berekenen

Het kopen, bezitten en rijden van een auto is duur. Dit komt vooral door alle autobelastingen, waaronder wegenbelasting.

De hoogte van de wegenbelasting wordt grotendeels bepaalt door het ledig gewicht van de auto. Hierdoor is een Opel Corsa veel goedkoper om te rijden, dan bijvoorbeeld een Opel Combo.

Benieuw hoe duur je Opel qua wegenbelasting is? Check het even bij de Belastingdienst.

Wegenbelasting berekenen

Waarom verzekeren via Lastenvrij?

Check de premies en voorwaarden van de autoverzekering van Opel en vergelijk deze vervolgens met alle andere autoverzekeringen.

Via de vergelijker van Lastenvrij zijn alle premies binnen één minuut te berekenen. Je vergelijkt daarna kinderlijk eenvoudig de voorwaarden. Goede en betaalbare verzekering gevonden? Sluit deze dan zelf bij de verzekeraar af.

Je betaalt zo géén doorlopende provisie. Wij geloven dat als we allemaal stoppen met het betalen van provisie, verzekeringen uiteindelijk voor iedereen voordeliger worden.

Autoverzekeringen vergelijken

Geschreven door Joost van Herpen

Geschreven door Joost van Herpen

Ik heb in 2009 de opleiding Bank- en Verzekeringswezen in ‘s-Hertogenbosch afgerond en ben werkzaam geweest bij de SNS Bank, Rabobank en ABN AMRO bank.

Ik was tussen 2008 en 2013 autoverzekering specialist bij een vergelijkingssite en werkte tussen 2013 en 2016 voor een serviceprovider in verzekeringen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken.

Vraag stellen?

Stel deze via Facebook, Linkedin of Whatsapp…

Facebook Linkedin Whatsapp

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.