Goedkope autoverzekering voor een cabriolet…

Op zoek naar een goedkope cabriolet verzekering? Je hebt gehoord dat een autoverzekering voor een cabrio duurder is, maar bij Lastenvrij hebben we de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland.

Lastenvrij is géén verzekeraar of tussenpersoon én ontvangen géén doorlopende provisie van 20%. Jij profiteert hiervan!

Je kunt binnen één minuut eenvoudig zien welke autoverzekeringen het voordeligste zijn voor een cabriolet. Je sluit deze daarna rechtstreeks bij de verzekeraar af. Dit maakt verzekeren voordeliger én overzichtelijker.

Lees nu alles over het verzekeren van een auto met open dak. We geven bijvoorbeeld antwoord op de vragen: Waarom is de verzekering iets duurder? Wat is het eigen risico van een cabriokap en wat zijn de voorwaarden met betrekking tot diefstalpreventie?

Je kunt ook direct beginnen met vergelijken:

<div id="kz" class="hwidget"><script src="https://code.komparu.com/w/RYDog/cZ49Q"></script></div>

”Een cabriolet is een bijzondere auto,

die een autoverzekering met goede polisvoorwaarden

én een scherpe prijs verdient”

Je cabrio verzekeren?
Vergelijk premies & voorwaarden

Waarom een cabrioletverzekering via Lastenvrij.nl?

We zijn een vernieuwde vergelijkingssite. De meeste vergelijkingssites zijn in handen van tussenpersonen en verzekeraars, maar wij zijn geen van beide.

Wij vergelijken alleen en laten zien welke verzekeringen het beste én voordeligste zijn. Je sluit deze vervolgens niet via ons af. Je betaalt hierdoor geen doorlopende provisie, omdat we geen tussenpersoon zijn. Je sluit de verzekering rechtstreeks bij de verzekeraar af.

Wanneer we allemaal stoppen met het betalen van een doorlopende provisie van zo’n 20%, worden autoverzekeringen uiteindelijk voor iedereen goedkoper! Daarom hebben we Lastenvrij opgericht.

Waarom is het verzekeren van een cabrio duurder?

De WA beperkt casco– en volledig casco verzekering voor een cabriolet is meestal duurder dan voor een normale auto. Beide autoverzekeringen bieden namelijk dekking voor diefstal en cabrio’s zijn gevoeliger voor diefstal.

Dieven kunnen een cabriokap eenvoudig opensnijden. Hierdoor kunnen ze eenvoudig iets uit de auto stelen óf de complete auto meenemen. Het is daarbij natuurlijk eenvoudiger om een softtop of targa-dak op te snijden. De hardtop kan ongeveer dezelfde bescherming als iedere andere auto, waardoor deze goedkoper te verzekeren is.

De cabriolet is niet alleen gevoeliger voor schade door diefstal, maar ook door regen. De regen kan door het softdak dringen en het interieur beschadigen.

Doordat de cabriolet gevoeliger is voor diefstal en regen, is de verzekeringspremie hoger.

Het eigen risico van de cabriokap

Op veel casco-verzekeringen zit een eigen risico. Dit is het deel van de schade dat je zelf moet betalen. De meeste autoverzekeraars hebben een standaard eigen risico van 130 tot 150 euro. Sommige verzekeraars hebben in hun polisvoorwaarden staan dat het eigen risico voor een auto met open dak hoger is.

Deze verzekeraars verhogen het eigen risico bijvoorbeeld naar 450 euro. Wanneer de schade 1.000 euro is, dan krijg je bijvoorbeeld maar 550 euro vergoedt. Hierdoor is het eigen risico van een cabriokap een belangrijk onderdeel van de autoverzekering.

Sommige verzekeraars sluiten schade aan de cabriokap helemaal uit, maar gelukkig bieden de meeste verzekeraar wel dekking. Bekijk na het vergelijken van autoverzekeringen even naar de polisvoorwaarden van de verzekeraar om te zien hoe deze omgaat met het eigen risico van de cabriokap

Voorwaarden aan diefstalpreventie

Verzekeraars kunnen bepaalde eisen stellen met betrekking tot diefstalpreventie. Vooral bij dure, exclusieve auto’s kan de verzekeraar eisen stellen over de beveiliging en stalling van de auto.

Dit betekent dat de carbio moet voldoen aan een bepaalde alarmklasse, bijvoorbeeld SCM klasse 3 of SCM klasse 5. Bij cabrio’s met een hoge cataloguswaarde kan de verzekeraar eisen dat deze wordt gestald in een afgesloten ruimte, zoals een garage.

Lees meer over SCM-beveiligingsklassen

Alle autoverzekeraars in één complete vergelijker

Je kunt op Lastenvrij vele autoverzekeraars met elkaar vergelijken. De meeste verzekeraars bieden een cabriolet-verzekering aan. Het speciale aan Lastenvrij is dat wij géén doorlopende provisie ontvangen, maar slechts een eenmalige vergoeding per autoverzekering.

Je vergelijkt alle autoverzekeringen en sluit deze dus rechtstreeks af bij de verzekeraar. Je betaalt hierdoor niet iedere maand zo’n 20% provisie. Je hebt daarnaast meer overzicht, omdat er geen tussenpersoon tussen jouw en de verzekeraar zit.

Maak nu een vergelijking en ontdek welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering heeft:

Alle autoverzekeraars

Alle dekkingen

Je cabrio moet ten minste een WA autoverzekering hebben, dit is verplicht. Je kunt daarnaast een uitgebreidere dekking kiezen. Hieronder staan deze dekkingen:

Alle aanvullende dekkingen

Je kunt bij een autoverzekering één of meerdere aanvullende autoverzekeringen afsluiten. De meeste mensen kiezen ten minste voor een schadeverzekering inzittenden, die bijvoorbeeld letselschade bij de bestuurder én de inzittenden vergoedt.

Hieronder staan alle aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering Inzittenden

De schadeverzekering inzittenden biedt dekking voor letselschade aan de bestuurder en de passagiers…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Verhaalsbijstand

Je kiest voor de verhaalsbijstanddekking om hulp te krijgen bij het verhalen van een autoschade

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Ongevallen Inzittenden

De ongevallenverzekering inzittenden biedt een iets beperktere dekking voor letselschade aan de bestuurder en de inzittenden…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

No-Claimbeschermer

Je kunt dankzij een no-claimbeschermer ieder jaar één schade claimen zonder terug te vallen in schadevrije jaren. Veel verzekeraars bieden deze aanvulling niet meer aan…

Lees verder

(leestijd 3 min.)

Rechtsbijstand

Je hebt een rechtsbijstanddekking voor allerlei conflicten die je kunt krijgen als autobezitter…

Lees verder
(leestijd 4 min.)

Pechhulp

Je hebt met een pechhulpverzekering recht op hulp bij pech. Je kunt deze afsluiten voor binnen- en buitenland mét of zonder dekking binnen de eigen woonplaats…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Je auto verzekeren?
Vergelijk premies & voorwaarden