Snel een autoverzekering afsluiten, hoe doe je dat?

door Joost van Herpen
door Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen

Je hebt een nieuw of tweedehands auto gekocht en wilt daar zo snel mogelijk mee gaan rijden. Je wilt daarom zo snel mogelijk een autoverzekering afsluiten.

Hieronder staat alles over het regelen van een autoverzekering.

Meestal is de autoverzekering snel af te sluiten, maar soms kan het iets langer duren en kunt je niet meteen rijden…

Vergelijken binnen één minuut en afsluiten binnen vijf minuten

Vergelijk voor het afsluiten de premies en polisvoorwaarden van vele verzekeraars. Je zet alle premies binnen één minuut op een rij en kunt meteen zien welke autoverzekering de laagste premie heeft.

Je kunt vervolgens de polisvoorwaarden van meerdere verzekeraars vergelijken. Je sluit daarna de verzekering rechtstreeks bij de verzekeraar af. Je betaalt hierdoor geen doorlopende provisie.

Je dient vervolgens de aanvraag bij de verzekeraar in. Je regelt de aanvraag in ongeveer vijf minuten. Wanneer je alle benodigde gegevens bij de hand hebt gaat het natuurlijk sneller.

Wat heb je nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Direct een voorlopig dekkingsbewijs

Je ontvangt na het afsluiten meestal meteen een voorlopig dekkingsbewijs.

Je bent met een voorlopig dekkingsbewijs verzekerd in de periode dat de aanvraag is gedaan en de verzekeraar de aanvraag moet controleren. Wanneer je een voorlopige dekking ontvangt, kun je dus meteen met de auto rijden.

Wanneer de verzekeraar de aanvraag goedkeurt, ontvang je een definitieve dekking. Vaak heb je binnen één of twee weken de definitieve dekking in de vorm van een polis.

Geen voorlopig dekkingsbewijs

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je acceptatievragen invullen. Deze bepalen voor een groot deel of je snel een autoverzekering kunt afsluiten.

Acceptatievragen

Verzekeringsmaatschappijen stellen deze acceptatievragen om te controleren of je in aanmerking komt voor een autoverzekering.

Iemand  met een strafblad of een verleden van wanbetaler, kan meestal niet direct een autoverzekering afsluiten. Die moeten iets langer wachten met een autoverzekering afsluiten, omdat de verzekeraar de aanvraag moet controleren.

Mededelingsplicht

Je bent verplicht om de acceptatievragen eerlijk te beantwoorden. Door bijvoorbeeld een strafblad te verzwijgen heb je niet eerder een autoverzekering. De autoverzekering is namelijk nooit geldig geweest, omdat deze is afgesloten met een leugen!

De snelste manier om met bijvoorbeeld een strafblad of een slecht betalingsverleden een autoverzekering af te sluiten, is door de verzekeraar uitgebreid te informeren en vervolgens te wachten op de beoordeling.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost van Herpen, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik heb Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice…

Facebook  Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen