Snel een autoverzekering afsluiten, hoe doe je dat?

Geschreven op 25-06-18
Leestijd: 2 minuten
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Je hebt een nieuw of tweedehands auto gekocht en wilt daar zo snel mogelijk mee gaan rijden. Je wilt daarom zo snel mogelijk een autoverzekering afsluiten.

Hieronder staat alles over het regelen van een autoverzekering.

Meestal is de autoverzekering snel af te sluiten, maar soms kan het iets langer duren en kunt je niet meteen rijden. Vergelijk nu alle autoverzekeringen en ontdek welke verzekeraar het goedkoopste is...

Vergelijken binnen één minuut en afsluiten binnen vijf minuten

Vergelijk voor het afsluiten de premies en polisvoorwaarden van vele verzekeraars. Je zet alle premies binnen één minuut op een rij en kunt meteen zien welke autoverzekering de laagste premie heeft.

Je kunt vervolgens de polisvoorwaarden van meerdere verzekeraars vergelijken. Je sluit daarna de verzekering rechtstreeks bij de verzekeraar af. Je betaalt hierdoor geen doorlopende provisie.

Je dient vervolgens de aanvraag bij de verzekeraar in. Je regelt de aanvraag in ongeveer vijf minuten. Wanneer je alle benodigde gegevens bij de hand hebt gaat het natuurlijk sneller.

Wat heb je nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Direct een voorlopig dekkingsbewijs

Je ontvangt na het afsluiten meestal meteen een voorlopig dekkingsbewijs.

Je bent met een voorlopig dekkingsbewijs verzekerd in de periode dat de aanvraag is gedaan en de verzekeraar de aanvraag moet controleren. Wanneer je een voorlopige dekking ontvangt, kun je dus meteen met de auto rijden.

Wanneer de verzekeraar de aanvraag goedkeurt, ontvang je een definitieve dekking. Vaak heb je binnen één of twee weken de definitieve dekking in de vorm van een polis.

Geen voorlopig dekkingsbewijs

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je acceptatievragen invullen. Deze bepalen voor een groot deel of je snel een autoverzekering kunt afsluiten.

Acceptatievragen

Verzekeringsmaatschappijen stellen deze acceptatievragen om te controleren of je in aanmerking komt voor een autoverzekering.

Iemand met een strafblad of een verleden van wanbetaler, kan meestal niet direct een autoverzekering afsluiten. Die moeten iets langer wachten met een autoverzekering afsluiten, omdat de verzekeraar de aanvraag moet controleren.

Mededelingsplicht

Je bent verplicht om de acceptatievragen eerlijk te beantwoorden. Door bijvoorbeeld een strafblad te verzwijgen heb je niet eerder een autoverzekering. De autoverzekering is namelijk nooit geldig geweest, omdat deze is afgesloten met een leugen!

De snelste manier om met bijvoorbeeld een strafblad of een slecht betalingsverleden een autoverzekering af te sluiten, is door de verzekeraar uitgebreid te informeren en vervolgens te wachten op de beoordeling.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]