Autoverzekering zonder vragen of controle, bestaat dat?

Je hebt een strafblad, veel schades geclaimd, een oude rijontzegging, een malusregistratie óf betalingsproblemen gehad. Je kunt hierdoor moeilijker een autoverzekering afsluiten.

Je bent daarom op zoek naar een autoverzekeraar die geen vragen stelt of controle uitvoert, maar dit is de verkeerde manier van denken. Alle verzekeraars stellen vragen en controleren de aanvraag.

Je kunt deze vragen beter eerlijk en uitgebreid beantwoorden. Je maakt op die manier de meeste kans om toch een autoverzekering af te kunnen sluiten.

Hieronder staat meer informatie over de check die verzekeraars uitvoeren. Daarnaast geven we een aantal goede tips…

Waarom stellen verzekeraars vragen?

Autoverzekeraars willen het liefst zo min mogelijk schades uitbetalen. Wanneer ze veel schades moeten uitbetalen, moet alle klanten meer gaan betalen. Daarom willen verzekeraars het liefst klanten die geen bijzonderheden hebben, zoals een strafblad of betalingsproblemen.

De statistieken van verzekeraars kan bijvoorbeeld laten zien dat iemand met een strafblad eerder een schade claimt. Daarnaast is het duurder om mensen die slecht betalen te verzekeren, omdat de verzekeraar continu achter de premie aan moet gaan.

Om te pijlen of ze te maken hebben met een ”goede klant” stellen verzekeraars voor afsluiten van een autoverzekering een aantal acceptatievragen. Het is volgens de mededelingsplicht verplicht om deze vragen eerlijk te beantwoorden.

Daarnaast kan de verzekeraar zelf van alles nakijken. Hierdoor is het is om iets te verzwijgen óf niet eerlijk te beantwoorden. Dit kan het alleen maar erger maken!

Lees alles over de acceptatievragen

Eerlijkheid duurt het langst

Je kunt beter zoeken naar een verzekeraar die wil meedenken, dan naar een verzekeraar die geen acceptatievragen stelt.

Sommige verzekeraars waarderen eerlijkheid en kunnen bij uitzondering toch een autoverzekering aanbieden. Probeer de verzekeraar daarom uitgebreid en eerlijk te informeren over de situatie.

Probeer meerdere verzekeraars

Je kunt de situatie uitleggen aan meerdere verzekeraar. Iedere verzekeraar kijkt namelijk anders naar het accepteren van mensen met ”problemen”.

De ene verzekeraar is misschien heel streng voor wanbetalers en iets minder streng voor mensen met een strafblad. De andere verzekeraar is misschien heel streng voor mensen die ooit een rijontzegging hebben gehad en minder streng voor mensen met een malusregistratie.

Door meerdere verzekeraars te benaderen, wordt de kans groter dat je toch een autoverzekering kunt afsluiten.

Check het overzicht van alle verzekeraars of ga naar de vergelijker.

De Vereende

Het kan natuurlijk voorkomen dat je écht geen autoverzekering kunt afsluiten. Je kunt dan alleen nog terecht bij De Vereende.

Deze bijzondere autoverzekeraar stelt ook vragen, maar accepteert iedereen. De autoverzekering van de Vereende is alleen veel duurder. Daarnaast stelt deze verzekeraar een aantal strenge voorwaarden, zoals een waarborgsom en een eigen risico op de WA verzekering.

Wanneer je een aantal jaar bij De Vereende verzekerd bent geweest, kun je vaak weer een gewone autoverzekering aanvragen.

Autoverzekering afsluiten op naam van iemand anders, mag dat?

Geschreven door Joost van Herpen

Geschreven door Joost van Herpen

Ik heb in 2009 de opleiding Bank- en Verzekeringswezen in 's-Hertogenbosch afgerond en ben werkzaam geweest bij de SNS Bank, Rabobank en ABN AMRO bank.

Ik was tussen 2008 en 2013 autoverzekering specialist bij een vergelijkingssite en werkte tussen 2013 en 2016 voor een serviceprovider in verzekeringen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken.

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijk alle autoverzekeringen en ontdek welke autoverzekering nu het goedkoopste is..