Voogd en Voogd, wat is dat?

Geschreven op: 19 augustus 2017

Je hebt een autoverzekering afgesloten via een vergelijkingssite en ontvangt vervolgens een polis van Voogd en Voogd, maar wat is dat?

Voogd en Voogd is een zogenaamde serviceprovider in verzekeringen. Serviceproviders helpen tussenpersonen met de administratie van verzekeringen, zoals autoverzekeringen.

Voogd en Voogd is daarnaast ”een groothandel” is verzekeringen. Via Voogd en Voogd kan een tussenpersoon de verzekeringen van vele autoverzekeraars aanbieden.

Lees nu alles over deze serviceprovider en ontdek wie Voogd en Voogd precies is…

Over Voogd en Voogd

Voogd en Voogd bestaat al lang, namelijk sinds 1909. Het bedrijf begon als een assurantiekantoor in Middelharnis en groeide uit tot de nummer één serviceprovider van het land.

2.500 tussenpersonen

Inmiddels zijn er zo’n 2.500 tussenpersonen aangesloten bij Voogd en Voogd. Deze tussenpersonen hebben via Voogd en Voogd toegang tot de verzekeringen van ongeveer 20 verzekeraars.

Investeringsmaatschappijen

Het bedrijf werd geleid door Bas en Erik de Voogd.

In 2013 kocht investeringsmaatschappij Bencis het grootste deel van de aandelen van het bedrijf.

In 2017 werden de aandelen verkocht aan Five Arrows Principals Investments (FAPI). Deze investeringsmaatschappij is in handen van Rothschild Merchant Banking, van één van de rijkste families ter wereld.

Diks

In 2018 werd Diks Verzekeringen overgenomen door VSP, dat onderdeel van Voogd en Voogd is. Diks is een tussenpersoon in verzekeringen en biedt bijvoorbeeld autoverzekeringen, bestelautoverzekeringen en motorverzekeringen aan.

Wat doet Voogd en Voogd?

Je tussenpersoon is aangesloten bij Voogd en Voogd en wordt geholpen bij de volgende werkzaamheden:

  • Accepteren (of afwijzen) van verzekeringen
  • Administratie van verzekeringen
  • Het afschrijven van de verzekeringspremie
  • Het afhandelen (en uitbetalen) van schades

Omdat tussenpersonen deze werkzaamheden niet meer hoeven te verrichten, houden ze meer tijd over voor het verkopen van verzekeringen. 

Andere grote serviceproviders zijn VCN Verzekeringen, Nedasco, VKG en RISK.

Waar ben ik nu eigenlijk verzekerd?

Omdat er zoveel tussenschakels zijn is het onduidelijk waar je nu verzekerd bent. Je bent verzekerd bij de autoverzekeraar – via Voogd en Voogd – via een tussenpersoon. Deze tussenpersoon kan een vergelijkingssite hebben.

Daarom staat er op de polis Voogd en Voogd, de naam van de tussenpersoon en de naam van de risicodrager (de verzekeraar).

Premie betalen aan Voogd

Je betaalt de premie doorgaans aan Voogd en Voogd. Je ziet dit aan de afschrijvingen van de verzekeringspremie. Voogd en Voogd draagt de verzekeringspremie vervolgens af aan de autoverzekeraar.

Tekencommissie en doorlopende provisie

De autoverzekeraar betaalt Voogd en Voogd een ”tekencommissie”.

Voogd en Voogd betaalt de tussenpersoon een doorlopende provisie van zo’n 20% van de premie. Je tussenpersoon krijgt dus 20% van de maandpremie, zolang de autoverzekering loopt.

Omslachtig

Bij Lastenvrij vinden we dit nogal omslachtig. Je sluit een autoverzekering van een verzekeraar af, maar daar verdient een serviceprovider én een tussenpersoon aan.

Wij zijn de enige vergelijkingssite die niet in handen is van een tussenpersoon of verzekeraar. We hebben daardoor een autoverzekering zonder tussenpersoon.

Je vergelijkt autoverzekeringen en sluit deze rechtstreeks bij de verzekeraar af. We geloven dat als we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisie, autoverzekeringen voor iedereen goedkoper worden.

Autoverzekeringen van Voogd en Voogd

Voogd en Voogd biedt dus de autoverzekeringen van zo’n 20 autoverzekeraars aan. De tussenpersonen die samenwerken met Voogd kunnen deze autoverzekeringen dus aanbieden.

Volmachten

Van deze verzekeraar heeft Voogd en Voogd ”een volmacht”. Het betekent dat Voogd namens de verzekeraar bepaalde handelingen mag uitvoeren. Voogd mag bijvoorbeeld namens deze verzekeraars een autoverzekering accepteren (of afwijzen), een verzekeringspolis opmaken, premies incasseren en schades uitbetalen.

Volmachten van Voogd

Voogd kan autoverzekeringen aanbieden via de volgende volmachten:

Verder bezit het volmachtbedrijf nog volmachten van verzekeraars die andere verzekeringsproducten aanbieden. Denk daarbij aan Allianz Global Assistance voor pechhulp en DAS en ARAG voor rechtsbijstandverzekeringen.

Huismerkproducten

Verder heeft Voogd en Voogd een aantal ”huismerkproducten”. Dit zijn eigen verzekeringsproducten die zijn opgezet in samenwerking met een verzekeraar.

De Voogd autoverzekeringen zijn:

  • AutoExcellentPolis
  • AutoPrismaPolis
  • BestelVoordeelPolis

Verschillende dekkingen

Deze autoverzekeringen van deze verzekeraars en de huismerkproducten zijn uiteraard af te sluiten met de drie basisdekkingen: WA, WA beperkt casco– en WA volledig casco (all risk).

Verder biedt Voogd en Voogd meerdere aanvullende autoverzekeringen aan, waaronder de schadeverzekering inzittenden, een rechtsbijstand of verhaalsbijstand en de no-claimbeschermer.

Klik & Sluit module

Voogd en Voogd is een innovatieve speler binnen de verzekeringsbranche. De service provider richt zich op tussenpersonen die de kansen van het internet zien.

Sinds de opkomst van het internet binnen de Nederlandse verzekeringswereld is de Klik & Sluit module een begrip onder tussenpersonen. Heel veel tussenpersonen hebben deze module nog steeds op hun website staan.

Dankzij de Klik & Sluit module kunnen tussenpersonen online verzekeringen vergelijken en aanbieden.

Hieronder staat de Klik & Sluit module:

Klik en Sluit module

Ga voor vragen en advies naar de tussenpersoon

Je hebt de autoverzekering dus bij de autoverzekeraar- via Voogd en Voogd – via de tussenpersoon. Je moet bij vragen echter contact opnemen met de tussenpersoon en niet met Voogd en Voogd of de verzekeraar.

De tussenpersoon krijgt namelijk iedere maand 20% van de premie. In ruil voor deze vergoeding kan de tussenpersoon vragen beantwoorden en advies geven. De tussenpersoon kan namens jou met Voogd en Voogd bellen.

De contactgegevens van de tussenpersoon staan op de verzekeringspolis.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Vragen?

Stel een vraag via Facebook of Linkedin:

Facebook

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen