Autoverzekering afsluiten met terugwerkende kracht, kan dat?

Je moet een autoverzekering afsluiten, nadat de auto op naam staat. Het is niet mogelijk om de auto met terugwerkende kracht te verzekeren. Het is meestal wel mogelijk om vanaf vandaag alsnog een autoverzekering af te sluiten.

Je moet direct een autoverzekering afsluiten

Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je auto moet minimal een WA verzekering hebben. Je moet de autoverzekering afsluiten op het moment dat de auto op naam staat.

Je bent te laat, wat zijn de gevolgen?

Je hebt misschien niet direct een autoverzekering afgesloten. Let op! Dit kan vergaande gevolgen hebben, dus los het zo snel mogelijk op.

Je kunt allereerst een hoge boete ontvangen van de RDW. De RDW controleert of alle auto’s een autoverzekering hebben.

Ga absoluut niet rijden met een onverzekerde auto. Je loopt het risico om een schade te veroorzaken. Het kan zijn dat je dan je hele leven moet werken om de schade te vergoeden!

Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht een verzekering aan te vragen. Je kunt het oplossen door vandaag alsnog een autoverzekering af te sluiten.

Per vandaag een autoverzekering afsluiten

Meestal is het mogelijk om alsnog een autoverzekering af te sluiten, maar niet alle verzekeraars willen je nog verzekeren. Je moet daarom misschien contact opnemen met meerdere verzekeraar.

Je loopt het risico dat je niet kunt kiezen voor de goedkoopste autoverzekering. Sluit dan een iets duurdere verzekering af. Je hebt ten minste een autoverzekering en voldoet weer aan de verzekeringsplicht.

Leg uit waarom de autoverzekering niet eerder verzekerd is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de auto nog niet gebruikt hebt en niet wist dat je deze moest verzekeren. Of dat de auto nog bij de garage stond voor reparatie. Vaak kunnen verzekeraars hier begrip voor opbrengen. Je kunt dan per vandaag alsnog een autoverzekering afsluiten, maar niet met terugwerkende kracht.

Je wordt overal afgewezen

Wanneer de auto al maanden onverzekerd op naam staat, kun je misschien nergens meer een autoverzekering afsluiten. Je auto moet wel een verzekering hebben.

De enige oplossing is De Vereende. Dit is een speciale verzekeraar, die iedereen wil verzekeren. Deze verzekeraar is wel veel duurder, maar het is de enige oplossing.

Vergelijk autoverzekeringen

Je autoverzekering kan goedkoper. Vergelijk op Lastenvrij en sluit een provisievrije verzekering af.