Zorgt een dashcam voor korting op de autoverzekering? Het antwoord is ”nee”, maar een dashcam kan de no-claimkorting wel beschermen.

Autoverzekeraars bieden geen extra korting aan voor bestuurders met een dashcam, waardoor de autoverzekering niet direct goedkoper wordt.

Wel kan een dashcam na een autoschade zorgen voor het behoud van no-claimkorting, waardoor de autoverzekering niet duurder wordt. Zo kan een dashcam indirect zorgen voor (het behoud van) een lagere verzekeringspremie.

Ik ben Joost van Lastenvrij. Hieronder vertel ik alles over de dashcam en de autoverzekering…

Wat is een dashcam precies?

Steeds meer Nederlanders rijden met een dashcam. Veel dashcams worden aan de voorruit bevestigd en brengen het vooraanzicht in beeld, maar er zijn ook dashcams die zowel op de voor- en achterruit zitten. Deze dashcams zien niet alleen het vooraanzicht, maar leggen ook vast wat er achter de auto gebeurd.

De dashcams hebben doorgaans een brede lens, waardoor de complete weg zichtbaar is. De beelden worden – afhankelijk van de kwaliteit van de dashcam – in hoge resolutie opgenomen. Vervolgens worden de beelden opgeslagen op een geheugenkaart. Deze beelden zijn vervolgens te gebruiken als bewijsmateriaal, bijvoorbeeld na een aanrijding of bij een verkeersruzie.

Op veel dashcams zit GPS, waardoor de snelheid wordt gemeten via een satelliet. Het zorgt voor een zeer nauwkeurige meting van de snelheid. Veel dashcams houden de route bij, waardoor er na een aanrijding precies te zien is waar (en ook hoe laat) deze is ontstaan. Deze informatie is handig voor het invullen van een schadeformulier.

Op sommige dashcams zitten allerlei veiligheidsopties. Denk daarbij aan een waarschuwingssignaal voor het aanzetten van de koplampen.

Verder geven veel dashcams een waarschuwing bij het naderen van een flitspaal. Dit is een mooie extra functie om verkeersboetes te voorkomen, maar in het buitenland kunnen deze functies verboden zijn.

Opgenomen beelden gebruiken als bewijsmateriaal

Zo’n dashcam is leuk, maar wordt vooral gebruikt voor het verzamelen van bewijsmateriaal na een aanrijding.

De beelden kunnen namelijk heel waardevol zijn voor de politie en autoverzekeraar. Zij kunnen dankzij de beelden makkelijker zien wie aansprakelijk is voor de aanrijding.

Je moet bij het verhalen van een autoschade namelijk aantonen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Zonder dashcam moet dit worden aangetoond met foto’s van de schade en sporen op de weg, een getuigenverklaring en een politierapport.

Vervolgens kan de verzekeraar een beslissing nemen over de aansprakelijkheid. Wanneer er beelden zijn opgenomen met een dashcam, wordt het een stuk makkelijker om aan te wijzen wie aansprakelijk is.

Gebruiken alle autoverzekeraars de beelden?

Veel verzekeraars zijn blij met de komst van dashcams, omdat ze helpen met het aanwijzen van de aansprakelijke partij. Verzekeraars gaan echter verschillend om met het gebruik van de beelden.

Sommige verzekeraars gebruiken de beelden echter (nog) niet, omdat ze twijfelen over de betrouwbaarheid. Zo zou iemand de beelden kunnen manipuleren, waardoor de schade op een verkeerde manier wordt afgehandeld. Uiteraard wordt het manipuleren van de beelden gezien als verzekeringsfraude.

Andere verzekeraars gebruiken de beelden wel, maar alleen onder de voorwaarden dat alle partijen toestemming geven voor het gebruik van de beelden.

Daarnaast zijn er verzekeraars die de beelden alleen gebruiken als het zonder de beelden moeilijk vast te stellen is wie aansprakelijk is voor de schade. Verder gebruiken veel verzekeraars de beelden niet als deze van slechte kwaliteit zijn. Denk daarbij aan beelden met een lage resolutie. Ook eisen verzekeraars vaak dat de kentekens goed zichtbaar moeten zijn.

Dashcam kan de no-claimkorting ”beschermen”

Kop-staartbotsing

Ik geef graag met een voorbeeld aan hoe een dashcam de no-claimkorting kan ”beschermen”:

Je bent betrokken bij een verkeersruzie. De voorganger trapt een aantal keer expres op de rem. Je schrikt en botst op de voorganger. Vaak kan degene die van achteren is aangereden de schade verhalen op degene die achterop is gereden. Je hebt dan dus een probleem en dat weer de voorganger die expres op de rem is getrapt.

Als er geen getuigen zijn die kunnen aantonen dat de voorganger expres op de rem is getrapt, dan moet jij de schade waarschijnlijk vergoeden, ondanks dat de voorganger expres een schade heeft veroorzaakt. Je moet dit namelijk wel kunnen aantonen. De voorganger kan zeggen dat jij te weinig afstand hebt gehouden en daarom achterop bent gereden.

Jouw verzekeraar moet in het ergste geval de schade vergoeden. Je verliest daardoor schadevrije jaren en no-claimkorting. Je gaat daardoor meer premie betalen, waardoor de prijs van de autoverzekering stijgt.

Wanneer je een dashcam hebt, dan kun je aantonen dat de tegenpartij expres op de rem is getrapt. Je kunt aansprakelijkheid verwerpen dankzij de dashcam.

Het expres veroorzaken van een schade is uitgesloten van de dekking. De tegenpartij moet de schade vergoeden en krijgt waarschijnlijk problemen voor het doen van een poging tot verzekeringsfraude.

Je krijgt de schade vergoedt dankzij de dashcam en verliest géén schadevrije jaren en no-claimkorting. Je autoverzekering wordt daardoor niet duurder. De dashcam kan de no-claimkorting in zo’n situatie dus ”beschermen”.

Is een dashcam toegestaan in Nederland?

In Nederland is het toegestaan om met een dashcam te rijden, maar er gelden een aantal regels.

Je moet ten eerste als bestuurder een goed zicht op de weg hebben. De dashcam mag het zicht van de bestuurder niet beperken. Dit zou kunnen zorgen voor afleiding in het verkeer, waardoor de dashcam voor onveilige situaties kan zorgen.

In Nederland gelden privacyregels, die zijn opgesteld door de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarom is het niet toegestaan om de beelden – waar mensen en kentekens op staan – op internet te zetten.

De beelden mogen wel gebruik worden als bewijs voor de verzekeraar. In de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens staat het volgende over het gebruik van de beelden bij een autoschade:

‘’Dashcams worden vaak gebruikt bij verkeersongelukken. De dashcam kan met het beeldmateriaal van het verkeersongeluk zorgen voor het bewijs voor de verzekering. De gegevensverwerking van het beeldmateriaal van de dashcam kan noodzakelijk zijn voor de behartiging van het gerechtvaardigde belang van de bestuurder (verantwoordelijke van de dashcam) om als bewijs te gebruiken voor zijn verzekering om zijn schade te declareren. Op basis van artikel 8 sub f Wbp kan het gerechtvaardigde belang hiervoor een grondslag bieden.’’

Het betekent dat de beelden dus gebruik mogen worden als bewijsmateriaal na een autoschade.

Korting op de autoverzekering

Het is (nog) niet zo dat verzekeraars bij het afsluiten van autoverzekering korting geven op de premie dankzij de dashcam. Wellicht kan dit in de toekomst nog komen.

Veel verzekeraars staan in ieder geval positief tegenover de dashcam. Dit is bijvoorbeeld te merken aan een actie die Hema verzekeringen in 2017 had. Je kreeg bij het afsluiten van een autoverzekering een gratis dashcam!

Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Vergelijk binnen 30 seconden meer dan 60 autoverzekeringen.