Bundelz van Vodafone en Nationale Nederlanden: de eerste prepaid autoverzekering van Nederland…

Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl

15 februari 2018

Bundelz is de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Na de rijgedragverzekering is het de nieuwste vorm van verzekeren. Met deze prepaid autoverzekering richten Vodafone en Nationale Nederlanden zich op bestuurders die gemiddeld minder dan 100 kilometer per week rijden.

Bundelz wil autoverzekeringen goedkoper maken voor mensen die minder dan 5.000 tot 7.500 kilometer per jaar rijden. Momenteel betalen deze bestuurders evenveel premie als bestuurders die 10.000 tot 12.000 kilometer per jaar rijden. Bundelz gaat dit veranderen met de prepaid autoverzekering.

Laten we deze nieuwe autoverzekering eens onder de loep nemen. Hierbij kijken we bijvoorbeeld hoe duur de autoverzekering is, welke dekkingen er zijn én wat het eigen risico is…

Alleen voor bestuurders van 30 jaar en ouder

De Bundelz autoverzekering is er alleen voor bestuurders van 30 jaar en ouder. Jonge bestuurders kunnen deze prepaid autoverzekering dus niet afsluiten. De meeste beginners rijden overigens meer dan 100 kilometer per week. Voor hen is een ”normale” autoverzekering geschikter.

Betalen per 1.000 kilometer

Je betaalt met de Bundelz autoverzekering geen vaste maandpremie, maar een premie per 1.000 gereden kilometers.

Je krijgt na het afsluiten van de autoverzekering een kilometerteller thuis gestuurd. Je download de app en installeert de kilometerteller in de auto. Hierdoor kan de verzekeraar precies zien hoeveel kilometers er worden gereden.

Je hebt met de app inzicht in de gereden kilometers en kunt zien hoeveel kilometers er nog over zijn binnen de bundel. Wanneer de kilometers op zijn, worden er automatisch nieuwe kilomters bijgekocht.

WA of WA volledig casco

Bunzelz heeft 2 dekkingen, in plaats van 3. De autoverzekering van Bundelz is af te sluiten met een WA of WA volledig casco dekking. Het is niet mogelijk om te kiezen voor de WA beperkt casco verzekering.

Daarnaast is het mogelijk om een schadeverzekering inzittenden af te sluiten, een belangrijke aanvullende autoverzekering. Het is niet mogelijk om andere aanvullende autoverzekeringen toe te voegen aan de Bundelz autoverzekering.

Hoe duur is de autoverzekering Bundelz?

Je betaalt dus per 1.000 gereden kilometers. Daarbij heeft Bundelz een vaste premie per 1.000 kilometer voor de WA dekking en voor de WA volledig casco dekking.

WA

Iemand met 8 of meer schadevrije jaren betaalt voor de WA dekking 50 euro inclusief 21% assurantiebelasting. Iemand met minder dan 8 schadevrije jaren betaalt 70 euro inclusief assurantiebelasting per 1.000 kilometer.

WA volledig casco

De WA volledig casco verzekering kost 70 euro per 1.000 kilometer voor iemand met 8 of meer schadevrije jaren. Iemand met minder dan 8 schadevrije jaren betaalt 90 euro per 1.000 gereden kilometers.

Daarnaast brengt Bundelz eenmalig 20 euro aansluitkosten (poliskosten) in rekening. Deze kosten zijn o.a. om de kilometerteller op te sturen.

Hoog eigen risico van 500 euro

De prepaid autoverzekering heeft een hoog eigen risico van 500 euro. De kans dat iemand die minder dan 100 kilometer per week schade rijdt is natuurlijk een stuk kleiner. Als er dan een schade is, is die 500 euro toch een tegenvaller. Voor ruitschades, die gedekt zijn op de WA volledig casco verzekering, geldt er een eigen risico van 150 euro.

Bundelz heeft gekozen voor een hoger eigen risico, om de premie zo laag mogelijk kunnen te houden.

Geen terugval in no-claimkorting

Je valt normaal gesproken na een schadeclaim terug in schadevrije jaren én no-claimkorting. Bij Bundelz val je terug in schadevrije jaren, maar je valt niet terug in no-claimkorting. De verzekeraar kent namelijk geen no-claimkorting en heeft een vaste premie.

Meer over Bundelz

Hierboven staat de reclame van Bundelz. Bekijk de video voor meer informatie over deze prepaid autoverzekering. Ontdek vervolgens wat de premie van ”normale” autoverzekeringen is door alle autoverzekeringen te vergelijken.

“Bundelz wil autoverzekeringen goedkoper maken voor bestuurders die af en toe rijden” –  Joost van Lastenvrij.nl

Vergelijk autoverzekeringen

 Autoverzekeraars veranderen hun premie continu. Maak daarom even een vergelijking om te ontdekken welke autoverzekering nu het voordeligst is…

Meer nieuws

leuke auto’s voor vrouwen

Leuke auto's voor vrouwen...Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 18 juni 2018Je bent aan het zoeken naar een leuke, tweedehandse óf nieuwe auto. Je wilt wel een échte vrouwenauto en bent op zoek naar inspiratie. Hieronder staan 5 populaire...

Jongeren weten weinig van autoverzekeringen

Jongeren weten weinig van autoverzekeringen...Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 15 juni 2018Veel beginnend bestuurders tussen de 18 en 24 jaar weten niet wat de financiële gevolgen zijn van een schadeclaim. Dit is onderzocht door de retail...

Autoverzekering met weinig kilometers

Autoverzekering met weinig kilometers...Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 1 juni 2018Het is iets goedkoper, een autoverzekering met weinig kilometers. Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten, moet je opgeven hoeveel kilometers je per...