Volvo autoverzekering?
Vergelijk en sluit af…

Op Lastenvrij staat zeker een goede én goedkope autoverzekering voor je Volvo. Of het nu een WA volledig casco verzekering (all risk) voor een splinternieuwe Volvo XC90 is óf een WA verzekering voor een oudere Volvo V70.

Op Lastenvrij zijn de premies van echte prijsvechters met elkaar te vergelijken. Vervolgens is het simpel om de voorwaarden met elkaar te vergelijken. 

Je kunt zo een goede én betaalbare autoverzekering vinden en direct afsluiten.

Hieronder staat alles over het verzekeren van een Volvo. We vertellen meer over de eigen autoverzekring van Volvo, de Volvo Car Insurance. Daarnaast vertellen we meer over het vergelijken van autoverzekeringen én over Lastenvrij

Over Volvo

Volvo is een Scandinavisch automerk, dat sinds 1924 bestaat. De Zweedse autofabrikant is opgericht door Gustaf Larson en Assar Gabrielsson. De eerste Volvo die werd geproduceerd is de ÖV4.

Volvo staat vooral voor verkeersveiligheid.

Inmiddels is de Volvo Car Corporation in handen van het Chinese Zhejiang Geely Holding Group. De grootste fabriek is gevestigd in Gent, België.

China is de grootste afzetmarkt voor Volvo, gevolgd door de Verenigde Staten en Zweden. In Nederland stegen de verkoopcijfers in 2018 opnieuw, waardoor er steeds meer Volvo’s rondrijden.

Wist je dat?

Hieronder staan weetjes over het Zweedse merk:

 • Het woord ”Volvo” betekent ”I roll” in het Latijns
 • Volvo ontwikkelde de tweepunts- en driepuntsgordel
 • Het sportieve merk van Volvo is de Polestar
 • In 1999 werd Volvo toegevoegd aan de Ford Prestige Group
 • Sinds 2010 is het merk in handen van de Chinese Geerly

Vergelijkbare automerken

 

Volvo modellen

Hieronder staat de modellen die in 2019 worden verkocht. Deze modellen zijn allemaal te verzekeren via Lastenvrij:

 • V40
 • V60
 • V90
 • V40 Cross Country
 • V60 Cross Country
 • V90 Cross Country
 • S60
 • S90
 • XC90
 • XC60
 • XC40

Volvo Car Insurance

Volvo biedt een eigen autoverzekering aan. Dit is de Volvo Car Insurance. Hieronder staat meer informatie over deze verzekering:

Wél een WA verzekering

Sommige automerken, waaronder Peugeot en Renault, bieden geen WA verzekering aan. Volvo Car Insurance biedt deze autoverzekering wel aan.

De WA verzekering is de goedkoopste autoverzekering. Deze verzekering biedt dekking voor de schade die je met je Volvo toebrengt aan anderen.

De WA verzekering dekt schade aan de eigen auto niet. Hiervoor is de WA beperkt casco of de WA volledig casco verzekering af te sluiten.

Lees nu alles over de dekkingen van een autoverzekering

Uitbreiden met aanschaf- of nieuwwaarderegeling

De WA volledig casco verzekering biedt standaard een vergoeding op basis van de dagwaarde van de auto bij diefstal of total loss. Deze dekking is uit te breiden met één, twee of drie jaar aanschafwaarde– of nieuwwaarderegeling.

No-claimbeschermer

De Volvo Car Insurance is af te sluiten met een aanvullende autoverzekering om de bonus malus te beschermen. Deze aanvullende verzekering is de no-claimbeschermer.

Je kunt met een no-claimbeschermer één schade per jaar claimen of veroorzaken zonder no-claimkorting te verliezen. Veel autoverzekeraars bieden deze no-claimbeschermer niet meer aan.

Lees meer over de no-claimbeschermer

Hoger eigen risico, lagere premie

Het eigen risico is het deel van de schade dat je voor eigen rekening neemt. Bij Volvo is het mogelijk om de hoogte van het eigen risico te kiezen. Je kunt kiezen voor een autoverzekering zonder eigen risico, maar het is ook mogelijk om een hoger eigen risico in ruil voor een lagere premie.

Volvo verzekeren: waar op letten?

De Volvo Car Insurance is één van de vele autoverzekeringen. Hierdoor is er misschien een andere autoverzekering die voordeliger is óf betere polisvoorwaarden heeft. Het is daarom slim om meerdere autoverzekeringen te vergelijken vóór je een autoverzekering afsluit.

Hieronder staat waar je op kunt letten bij het vergelijken van autoverzekeringen

Dekking

Voor iedereen die een auto op naam heeft gezet, is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De WA verzekering biedt deze dekking.

Schade aan je eigen auto is deels te verzekeren met een WA beperkt casco verzekering. Deze biedt bijvoorbeeld dekking voor schade door inbraak en diefstal, botsing met loslopende dieren en ruitschade.

De meest uitgebreide autoverzekering is de WA volledig casco verzekering, die bekend staat als de all risk verzekering. Deze biedt dezelfde dekking als de WA beperkt casco verzekeringen én biedt daarnaast dekking voor vandalismeschade en schade door eigen schuld.

Lees nu alles over de dekkingen van een autoverzekering

Aanvullende autoverzekeringen

Bij een autoverzekering zijn aanvullende verzekeringen af te sluiten. Deze bieden extra zekerheid en gemak. In totaal zijn er zes aanvullende verzekeringen, maar niet alle verzekeraars bieden alle aanvullende verzekeringen aan.

Lees alles over aanvullende verzekeringen

Het eigen risico

Veel verzekeraars hebben een standaard eigen risico, bijvoorbeeld 150 euro.

Bij de Volvo Car Insurance bestaat de optie om het eigen risico te kiezen. Sommige andere verzekeraars bieden deze optie ook.

Je kunt dan kiezen voor géén of een lagere eigen risico in ruil voor een hogere premie óf voor een hoger eigen risico in ruil voor een hogere premie.

Lees meer over het eigen risico

Schadesturing

Schadesturing is bij veel verzekeraars de norm geworden.

Bij een autoverzekering met schadesturing moet je de schade laten repareren bij een aangesloten hersteller van de verzekeraar. Anders kan de verzekeraar bijvoorbeeld het eigen risico verhogen óf de schade helemaal niet vergoeden.

Het voordeel van schadesturing is dat verzekeraars de premie laag kunnen houden. Het nadeel kan zijn dat het misschien niet mogelijk is om de auto te laten repareren met originele Volvo onderdelen.

Lees meer over schadesturing

Waarom verzekeren via Lastenvrij?

Lastenvrij is géén tussenpersoon. We laten zien welke autoverzekeringen er allemaal zijn én bieden de mogelijkheid om deze te vergelijken op prijs en inhoud. Vervolgens sluit je de autoverzekering zelf bij de verzekeraar af.

Je betaalt hierdoor geen doorlopende provisie aan een tussenpersoon. We geloven dat als we allemaal stoppen met het betalen van provisie, verzekeringen voor iedereen goedkoper worden.

Autoverzekeringen vergelijken

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook of Linkedin:

Facebook