Audi autoverzekering?
Vergelijk en sluit af…

Via Lastenvrij wordt er dagelijks een autoverzekering afsluiten voor een Audi, bijvoorbeeld een Audi A4 of een Audi A3.

Via Lastenvrij zijn namelijk de voordeligste autoverzekeringen van Nederland af te sluiten. Je zet binnen één minuut alle premies op een rij. Vervolgens kun je de polisvoorwaarden van vele verzekeraars vergelijken.

Goede autoverzekering gevonden? Sluit deze dan direct af en ga met je Audi op weg…

Check nu alle premies of lees alles over Audi. Check vervolgens de tips voor het vergelijken van autoverzekeringen…

Over Audi

Audi is in 1909 opgericht door August Horch. Audi wil vooral ”voorsprong bieden door techniek”. Audi staat bekend als aanbieder van dure en exclusieve auto’s. Het is na Mercedes en BMW de populairste aanbieder van luxe auto’s.

Sinds 1965 is Audi onderdeel van Volkswagen. Binnen de Volkswagen Groep wordt er intensief samengewerkt met het Italiaanse automerk Lamborghini en motormerk Ducati.

Auto’s van Audi zijn vooral populair in Europa. De meeste modellen worden verkocht in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. Uiteraard is de Audi ook niet weg te denken van de Nederlandse wegen.

Wist je dat?

Hieronder staan leuke weetjes over het Duitse automerk:

 • Het hoofdkantoor van Audi in Ingolstadt, Bavaria in Duitsland staat?
 • Audi in het latijns ”Hear” betekent en dat dat Duits is voor ”Horch”, de achternaam van de oprichter van Audi
 • Het logo van Audi, met de vier ringen, werd voor het eerst gebruikt is in 1932
 • De slogan van Audi ”Voorsprong door techniek” werd in 1971 geïntroduceerd
 • De Audi 100 uit 1977 had de eerste vijfcilinder benzinemotor ter wereld
 • Alleen de allerbeste medewerkers mogen de Audi R8 V10 Plus bouwen
 • De Quattro zorgde voor een revolutie binnen de rallywereld

Vergelijkbare automerken

 

Audi modellen

Hieronder staan alle modellen van Audi. Uiteraard hebben we voor deze modellen een goede én betaalbare autoverzekering…

 • Audi A1
 • Audi A3
 • Audi A4
 • Audi A5
 • Audi A6
 • Audi A7 
 • Audi A8
 • Audi Q2
 • Audi Q3
 • Audi Q5
 • Audi Q7
 • Audi Q8

Audi Car Insurance

Audi biedt een eigen autoverzekering aan. Hieronder staan de kenmerken van deze Audi Car Insurance:

Vier verschillende dekkingen

De meeste autoverzekeraars bieden drie verschillende autoverzekeringen aan, maar de Audi Car Insurance kent vier dekkingen.

Audi biedt de wettelijk verplichte WA autoverzekering aan. Daarnaast biedt het automerk de WA beperkt casco verzekering aan en twee verschillende WA volledig casco verzekeringen (all risk).

De WA volledig casco verzekering wordt aangeboden met ”3-sterren” en met ”5-sterren”. De autoverzekering met 3-sterren biedt een dagwaarderegeling aan. Dit betekent dat je bij schade de dagwaarde vergoedt krijgt.

De autoverzekering met 5-sterren biedt een aankoopwaarderegeling aan. Dit betekent dat je bij diefstal of total loss de nieuwwaarde vergoedt krijgt. Deze aankoopwaarderegeling loopt standaard één jaar, maar is uit te breiden naar 3 of 5 jaar.

Welke autoverzekeringen zijn er?

hersel door Audi met originele onderdelen

De Audi autoverzekering biedt bij schade vakkundig herstel aan. Daarbij worden alleen originele Audi-onderdelen gebruikt. Hierdoor is het waardeverlies minimaal bij een eventuele inruil.

Premiebescherming

Bij het claimen van een autoschade kun je schadevrije jaren verliezen. Hierdoor daalt de no-claimkorting en kan de premie stijgen.

De premie van een WA volledig casco verzekering bestaat uit de WA-premie en een casco-premie. De WA-premie is bedoeld voor schade die je met je auto aan anderen toebrengt. De casco-premie is bedoeld voor schade aan je eigen auto.

De Audi Car Insurance kent ”premiebescherming”. Dit betekent dat je na een casco-schade alleen meer casco-premie gaan betalen. De WA-premie wordt niet hoger, omdat de schade niet is toegebracht aan anderen.

Audi verzekeren: waar op letten?

Audi Financial Service is slechts één van de vele autoverzekeraars. Het is aan te raden om niet zomaar een autoverzekering van Audi af te sluiten, zonder eerst alle andere autoverzekeringen te vergelijken. Andere verzekeraars kunnen een scherpere premie of betere polisvoorwaarden hebben.

Hieronder staat waar je op moet letten bij het vergelijken van verzekeringen:

Dekking

Je auto is op drie manieren te verzekeren: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco (all risk). Het is verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Deze biedt dekking voor schade die je met je auto aan anderen toebrengt.

De WA beperkt casco verzekering biedt (deels) dekking voor schade aan je eigen auto. De beperkt casco verzekering biedt dekking voor brandschade, diefstal en inbraak, ruitschade, botsing met loslopende dieren en stormschade.

De meest uitgebreide verzekering is de WA volledig casco verzekering. Deze biedt dezelfde dekking als de WA beperkt casco verzekering én dekt daarnaast schade door vandalisme en eigen schuld.

Lees nu alles over de dekkingen van een autoverzekering

Aanvullende autoverzekeringen

Bij een autoverzekering zijn één of meerdere aanvullende autoverzekeringen af te sluiten. Deze aanvullingen bieden extra zekerheid en gemak.

In totaal zijn er zes aanvullende verzekeringen, waaronder de schadeverzekering inzittenden en de rechtsbijstand.

Lees alles over aanvullende verzekeringen

Schadesturing

Bij veel verzekeraars is schadesturing de norm geworden. Dit betekent dat de schade moet worden gerepareerd bij de schadehersteller waarmee de verzekeraar samenwerkt. Het kan hierdoor dus voorkomen dat je de schade niet kunt laten repareren bij een Audi garage.

Wanneer je je auto dan toch laat repareren bij een Audi garage die niet in aangesloten bij de verzekeraar, kan de verzekeraar een hoger eigen risico in rekening brengen óf geen schadevergoeding uitkeren.

Lees meer over schadesturing

Accessoires meeverzekeren

Accessoires die ”af-fabriek” zijn ingebouwd vallen binnen de dekking van de beperkt of volledig casco verzekering (cataloguswaarde).

Accessoires die laten zijn ingebouwd zijn vaak tot een maximumbedrag meeverzekerd. Vaak bieden verzekeraars tussen de 500 en 1.250 euro standaard dekking voor accessoires.

Wanneer je veel extra accessoires in de Audi hebt aangebracht, bijvoorbeeld een nieuw schuifdak, audio- of navigatiesysteem of sportvelgen, dan moet je deze eventueel bijverzekeren.

Lees alles over het verzekeren van accessoires

Autoverzekeringen vergelijken

Uiteraard zijn er meer zaken om rekening mee te houden bij het vergelijken van autoverzekeringen. Check nu alle tips voor het maken van een goede vergelijking.

Waarom verzekeren via Lastenvrij?

Lastenvrij is opgericht om autoverzekeringen voor iedereen voordeliger te maken. We vergelijken de premies en voorwaarden van de goedkoopste verzekeraars van Nederland.

Wanneer je een goede en goedkope autoverzekering hebt gevonden, kun je deze zelf bij de verzekeraar afsluiten. Omdat we géén tussenpersoon zijn, betaal je géén doorlopende provisie.

Daarnaast vergelijken we ook de premies van direct writers, en deze verzekeraars bieden vaak de goedkoopste verzekeringen aan.

Ontdek nu hoe duur je Audi te verzekeren is en maak meteen een vergelijking:

Autoverzekeringen vergelijken

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook of Linkedin:

Facebook