Tesla autoverzekering?
Vergelijk en sluit af…

In sommige Aziatische landen zit er standaard een autoverzekering bij de aankoop van een Tesla, maar in Nederland moet je die nog zelf afsluiten.

Je hebt een Tesla Model S of Model X óf een ander model gekocht en wilt deze nu verzekeren. Op Lastenvrij is zeker een betrouwbare en betaalbare autoverzekering te vinden.

Volgens 24/7 Wallstreet is de Tesla Model S de duurste auto om in de Verenigde Staten te verzekeren. Omdat het een dure auto is om te verzekeren, is het nóg belangrijker om vele verzekeringen te vergelijken.

Op Lastenvrij kun je eenvoudig de premies en voorwaarden van heel veel verzekeraars vergelijken. Wanneer je een goede en goedkope verzekering hebt gevonden, sluit je deze rechtstreeks bij de verzekeraar af. Je betaalt hierdoor géén doorlopende provisie.

Hieronder vertellen we alles over een Tesla autoverzekering. We vertellen meer over Lastenvrij, de InsuremyTesla Autoverzekering én geven tips bij het vergelijken van verzekeringen…

Over Tesla

Vergeleken met andere automerken is Tesla een heel nieuw en innovatief merk. Het merk is in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marc Tarpenning.

De Canadees-Amerikaanse ondernemer Elon Musk investeerde in het bedrijf en heeft de leiding als CEO.

Het bedrijf is vernoemd naar de elektrotechnicus Nikola Tesla. Het bedrijf staat dan ook bekend als producent van elektrische auto’s. Verder bouwt het bedrijf aan een wereldwijd netwerk van laadstations, die ”Superchargers” worden genoemd.

Het hoofdkantoor van Telsa staat in Palo Alto, Californië. Het Europese distributiecentrum is gevestigd in Tilburg. In 2018 werden er in Nederland meer dan 8.500 Tesla’s verkocht.

Lees alles over Tesla

Wist je dat?

Hieronder staan leuke weetjes over het bedrijf van Elon Musk:

  • De Roadster was Tesla’s eerste model
  • Elon Musk investeerde 70 miljoen dollar van zijn eigen vermogen in Tesla
  • Tesla introduceerde model S, 3 en X. Later zal model Y SUV worden geïntroduceerd. Dit is samen ”SEXY”
  • Model S won als eerste elektrische auto de ”Motor Trend Car of the Year Award”
  • Tesla is het populairste automerk in Noorwegen
  • Je hoeft een Model S niet uit te zetten. Na het parkeren valt deze in slaapstand, zoals een computer

Vergelijkbare automerken

 

Tesla modellen

Hieronder staan de auto’s die in 2019 te koop zijn. Deze zijn allemaal te verzekeren via Lastenvrij.

  • Model S
  • Model X
  • Model 3
  • Roadster

InsureMyTesla Autoverzekering

Zoals vele andere automerken biedt Tesla een eigen autoverzekering aan. Dit is de insureMyTesla Autoverzekering. Deze verzekering wordt aangeboden in samenwerking met Marsh Nederland.

Mash is een wereldleider op het gebied van verzekerings- en risicomanagement. Ze adviseren bedrijven over de hele wereld bij het in kaart brengen van risico’s. Vervolgens ontwikkelen ze hier een oplossing voor.

Samen met het dochterbedrijf, Victor Insurance, is de InsureMyTesla Autoverzekering ontwikkeld.

Hieronder staat meer informatie over deze autoverzekering:

WA volledig casco (all risk)

De autoverzekering is alleen aan te vragen met een WA volledig casco dekking (all risk). Het is niet mogelijk om een WA of WA beperkt casco verzekering af te sluiten.

De WA volledig casco verzekering biedt dekking voor de schade die je met je auto toebrengt aan anderen. Daarnaast biedt de verzekering dekking voor schade aan de eigen auto, bijvoorbeeld door brand, diefstal, botsing met wild, vandalisme en door eigen schuld.

Basis- of premium dekking

De autoverzekering is aan te vragen met een basis- en een premium dekking.

Deze basis dekking een eigen risico van 2.500 euro. Het eigen risico van de premium dekking is 500 euro. Deze kan echter verlaagd worden naar 0 euro, in ruil voor een hogere premie.

Verder biedt de premium dekking een vergoeding voor schade die je toebrengt aan laadpunten en sleuteldiefstal. De basis dekking biedt deze dekking niet.

Verder heeft de basis dekking een nieuwaarderegeling van 12 maanden en de premium dekking van 24 maanden.

Beveiliging tegen diefstal

Volgens Victor hebben de meeste modellen een standaard beveiligingspakket. Wanneer deze up-to-date worden gehouden zijn er volgens hen geen extra beveiligingseisen nodig.

Wanneer het beveiligingssysteem niet in orde is, moet je zelf voor een beveiligingssysteem zorgen met SCM klasse 5 of gelijkwaardig. Verder kunnen er eisen worden gesteld aan de stalling en de woning.

Tesla verzekeren: waar op letten?

Uiteraard zijn er ook vele andere verzekeraars die een autoverzekering voor de Model X, Model X of Model 3 hebben.

Hieronder staat algemene informatie over het vergelijken én afsluiten van de verzekering:

Dekking

Je auto is op drie manieren te verzekeren. De WA verzekering is verplicht en biedt dekking voor de schade die je met je auto toebrengt aan anderen.

De eigen auto is te verzekeren met de WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering.

De WA volledig casco verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering. Deze verzekering biedt bijvoorbeeld dekking voor schade door diefstal en inbraak, ruitschade, vandalismeschade en schade door eigen schuld.

Lees nu alles over de dekkingen van een autoverzekering

Aanvullende autoverzekeringen

De dekking van een autoverzekering is eventueel uit te breiden met één of meerdere aanvullende verzekeringen. Deze aanvullende verzekeringen zorgen voor meer zekerheid én bieden gemak.

Zo biedt de schadeverzekering inzittenden dekking voor letselschade na een verkeersongeluk. De rechtsbijstanddekking helpt bij het verhalen van een schade.

Lees alles over aanvullende verzekeringen

Het eigen risico

Autoverzekeringen hebben vaak een standaard eigen risico. Dit is het deel van de schade die je voor eigen rekening moet nemen.

Het eigen risico kan verschillen bij de verschillende schadegebeurtenissen. Zo vervalt het eigen risico meestal, wanneer ruitschade wordt gerepareerd door een aangesloten hersteller.

Sommige verzekeraars bieden een autoverzekering zonder eigen risico aan. Daarnaast zijn er verzekeraars die een flexibel eigen risico hebben: hoe hoger het eigen risico, hoe goedkoper de autoverzekering is.

Lees meer over het eigen risico

Beveiliging en stalling

Bij dure auto’s, zoals een Telsa Model S, hebben verzekeraars vaak beveiligingseisen. Dit betekent dat de auto beveiligd moet worden tegen inbraak en diefstal.

Auto’s met een cataloguswaarde van boven de 80.000 euro moeten vaak SCM-beveiligingsklasse 4 of 5 hebben. Informeer bij de verzekeraar welke eisen er worden gesteld.

Verder kunnen verzekeraars de eis dat de auto in een afgestolen garage (stalling) moet staan. Vaak wordt daar de voorwaarden aangekoppeld, dat als de auto gestolen wordt, de schade alleen vergoed wordt als er braakschade aan de afgesloten ruimte is.

Lees meer over beveiligingssystemen

Wegenbelasting berekenen

Het grote voordeel van de auto’s van Telsa is dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen.

De verwachting is dat er in de toekomst wel wegenbelasting in rekening wordt gebracht op elektrische auto’s, omdat de overheid anders enorm veel geld misloopt.

Wanneer deze wegenbelasting dan op gewicht zou worden berekend, kan dit nadelig zijn. De auto’s van Tesla zijn namelijk relatief zwaar.

Waarom verzekeren via Lastenvrij?

Via Lastenvrij zijn de autoverzekeringen van vele verzekeraars eenvoudig op een rij te zetten. Je ziet direct welke autoverzekeringen voordelig zijn en kunt daarna de polisvoorwaarden vergelijken.

Wanneer je een goede en goedkope autoverzekering hebt gevonden, sluit je deze bij de verzekeraar af. Je betaalt zo géén doorlopende provisie.

We geloven dat als we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisie, autoverzekeringen voor iedereen goedkoper worden.

Autoverzekeringen vergelijken

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider in verzekeringen, waar ik de verzekeringswereld nog beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Vergelijk nu zelf.

Vraag stellen?

Stel deze via Facebook, Linkedin of Whatsapp…

Facebook Linkedin Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.