Toyota autoverzekering?
Vergelijk en sluit af…

Je bent eigenaar van een Toyota en wilt deze goed én goedkoop verzekeren. Of het nu een Toyota Aygo, Yaris of Corolla is, op Lastenvrij staan de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland.

De premies zijn binnen één minuut te berekenen. Je vergelijkt vervolgens alle premies en voorwaarden. Wanneer je een goede en betaalbare verzekering hebt gevonden, sluit je deze zelf bij de verzekeraar af. Je betaalt zo géén doorlopende provisie.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de Toyota Polis af te sluiten, de eigen autoverzekering van het Japanse automerk.

Lees nu alles over het verzekeren van een Toyota…

Over Toyota

Toyota is een Japanse autoproducent, die sinds 1937 bestaat. Het merk is opgericht door Kiichiro Toyoda en uitgegroeid tot de grootste automerken ter wereld. De grootste concurrenten zijn General Motors en Volkswagen AG.

Het Japanse automerk is onderdeel van Nikkei 225, waaronder ook Mitsubishi en Honda onder vallen. De meeste auto’s worden verkocht in Japan en Noord-Amerika, gevolgd door Azië en Europa.

Volgens onderzoek van Autorai was de Toyota Corolla de bestverkochte auto van 2018! De auto werd zelfs meer verkocht dan de Volkswagen Golf en Polo.

Het luxemerk van Toyota is Lexus, die 1989 werd opgericht.

Wist je dat?

Hieronder staan leuke weetjes over de Japanse autoproducent:

 • De originele naam van het automerk was ”Toyoda”
 • De Toyota Corolla is de beste verkochte auto ter wereld
 • Zo’n 80% van de auto’s die 20 jaar geleden werden gebouwd rijden nog steeds
 • In Japan is een stad vernoemd naar het succesvolle automerk
 • Het merk heeft meer dan 1000 wereldwijde patenten

Vergelijkbare automerken

 • Honda
 • Mitsubishi
 • Lexus
 • Daihatsu

 

Toyota modellen

Hieronder staan de modellen die in 2019 worden verkocht. De AYGO hoort bij de goedkoopste nieuwe auto’s van 2019. Uiteraard zijn deze modellen allemaal goedkoop te verzekeren via Lastenvrij.

 • AYGO
 • Yaris
 • Corolla
 • Auris
 • C-HR
 • RAV4
 • Prius
 • Mirai
 • Avensis
 • GT86
 • GR Supra
 • Land Cruiser

Toyota Polis

Zoals veel automerken biedt het Japanse merk een eigen autoverzekering aan, de ”Toyota Polis”.

Deze polis wordt aangeboden in samenwerking met Alcredis Finance en Bovemij. Bovemij biedt ook de autoverzekeringen van Renault, Peugeot en Opel aan.

Hieronder staat meer informatie over de eigen autoverzekering van Toyota:

Dekkingen

Je kunt kiezen tussen drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco én WA volledig casco (all risk). De WA volledig casco verzekering kent vervolgens drie verschillende dekkingen: BASIS, EXTRA en COMPLEET.

Het is verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Deze biedt dekking voor aansprakelijkheid. De WA beperkt casco verzekering biedt deels dekking voor schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld door diefstal, botsing met loslopende dieren en ruitschade.

De WA volledig casco verzekering wordt ook wel ”all risk verzekering” genoemd, omdat deze dekking biedt voor vrijwel alle schades. Toyota biedt drie verschillende dekkingen aan, waarbij het verschil vooral in de nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling én de hoogte van het eigen risico zit.

Lees nu alles over de dekkingen van een autoverzekering

Uitbreiden met aanschaf- of nieuwwaarderegeling

De BASIS WA volledig casco verzekering biedt een nieuwwaarde– of aanschafwaarderegeling van één jaar aan. De EXTRA volledig casco verzekering biedt een nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling van drie jaar aan én de COMPLEET biedt deze voor vijf jaar aan.

De nieuwaarderegeling is een regeling voor nieuwe auto’s, waarbij je bij diefstal of total loss de nieuwwaarde krijgt in plaats van de dagwaarde.

De aanschafwaarde is voor tweedehands auto’s. Bij diefstal of total loss krijg je het aankoopbedrag van de auto terug en niet de dagwaarde.

Schadeherstel met originele onderdelen

Wanneer je autoschade hebt, kun je erop rekenen dat deze wordt hersteld door een Toyota dealer. Volgens het automerk worden schades gerepareerd met originele onderdelen, waardoor de fabrieksgarantie in tact blijft.

Toyota verzekeren: waar op letten?

Iedere verzekeraar heeft een andere premie én voorwaarden. De enige manier om de beste autoverzekering te vinden is door vele autoverzekeringen te vergelijken.

Hieronder staat meer informatie over het vergelijken van autoverzekeringen:

Uitgebreide vergelijker

Gebruik een uitgebreidere vergelijker met premies van traditionele verzekeraars én direct writers.

Geen enkele vergelijker biedt de mogelijkheid om écht alle autoverzekeringen te vergelijken, maar op Lastenvrij staat een vergelijker met gerenommeerde verzekeraars. Daarnaast staan deze verzekeraars bekend om hun scherpe premies.

Alle getoonde premies zijn inclusief 21% assurantiebelasting, waardoor de premie bij het afsluiten niet ineens wordt verhoogd met belasting.

WA autoverzekering is verplicht

Vanaf het moment dat je je auto op naam hebt gezet, ben je verplicht om ten minste een WA autoverzekering af te sluiten.

Deze biedt dekking voor aansprakelijkheid. Wanneer je met je auto schade toebrengt aan anderen, dan wordt deze schade vergoed.

Uitgebreidere autoverzekering

Je eigen auto is te verzekeren met een WA beperkt casco verzekering of een WA volledig casco verzekering.

De WA beperkt casco verzekering biedt dekking voor schade door brand, diefstal – inbraak en joyriding, botsing met loslopende dieren en storm. Daarnaast biedt deze verzekering dekking voor ruitschade.

De WA volledig casco verzekering (all risk) biedt daarnaast ook dekking voor schade door vandalisme én eigen schuld, bijvoorbeeld wanneer je zelf tegen een paaltje rijdt.

Aanvullende verzekeringen

Het is niet verplicht, maar je kunt één of meerdere aanvullende autoverzekeringen toevoegen aan een autoverzekering. Deze bieden extra zekerheid en gemak.

Denk bijvoorbeeld aan de schadeverzekering inzittenden, die dekking biedt voor letselschade.

Het eigen risico en schadesturing

Autoverzekeringen hebben vaak een standaard eigen risico, bijvoorbeeld van 135 euro. Het eigen risico is het deel van de schade dat je voor eigen rekening moet nemen.

Sommige verzekeraars hebben een autoverzekering zonder eigen risico óf met een hoger eigen risico. Daarnaast kan het eigen risico verschillen per schadegebeurtenis.

Veel verzekeraars doen aan schadesturing en verlagen het eigen risico wanneer de schade wordt gerepareerd door een aangesloten hersteller.

Het kan ook voorkomen dat je de schade bij een aangesloten hersteller moet repareren, anders wordt het eigen risico verhoogd óf wordt de schade niet vergoed.

 

Waarom verzekeren via Lastenvrij?

Lastenvrij is een nieuwe vergelijkingssite, die niet in handen is van een verzekeraar of tussenpersoon. We laten zien welke autoverzekeringen er allemaal zijn en bieden de mogelijkheid om premies en voorwaarden te vergelijken.

Goede en goedkope autoverzekering gevonden? Sluit deze dan zelf bij de verzekeraar af en betaal géén doorlopende provisie.

Wij geloven dat als we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisie, autoverzekeringen uiteindelijk voor iedereen goedkoper worden.

Ontdek nu wat de voordeligste autoverzekeringen zijn:

Autoverzekeringen vergelijken

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider in verzekeringen, waar ik de verzekeringswereld nog beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Vergelijk nu zelf.

Vraag stellen?

Stel deze via Facebook, Linkedin of Whatsapp…

Facebook Linkedin Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.