Lexus autoverzekering?
Vergelijk en sluit af…

Lexus modellen, zoals de LS, GS en IS zijn prachtig en verdienen een goede én betaalbare autoverzekering.

Je vindt deze goede en betaalbare autoverzekering via Lastenvrij. Binnen één minuut zijn alle premies te berekenen. Je kunt vervolgens de voorwaarden vergelijken.

Goede en goedkope autoverzekering gevonden? Sluit deze dan zelf bij de verzekeraar af en betaal géén doorlopende provisie.

Lees nu alles over het verzekeren van een Lexus. Lees meer over de Lexus Polis, de eigen autoverzekering van Lexus. Lees vervolgens meer over het vergelijken van autoverzekeringen én over Lastenvrij…

Over Lexus

Lexus is het luxemerk van Toyota, dat is opgericht door Eiji Toyoda. Het merk bestaat sinds 1989 en is uitgegroeid tot het populairste luxemerk van Japan.

Ook buiten Japan is het merk populair. De auto’s van Lexus worden inmiddels in meer dan 70 landen verkocht. In Europa gaat Lexus de concurrentie aan met merken als Audi, BMW en Mercedes.

Wist je dat?

Hieronder staan weetjes over Lexus:

 • De slogan van Lexus is ”The Pursuit of Perfection”
 • De originele slogan was ”Lexus. The Relentless Pursuit of Perfection”
 • De LS 400, de eerste Lexus, werd geintroduceerd in Keulen, Duitsland
 • De eerste Lexus die buiten Japan werd geproduceerd, werd geproduceerd in Canada
 • In de 90’s werd de Lexus LS400 in de Verenigde Staten ”de beste auto die ooit vanuit Japan is geïmporteerd” genoemd

 

Vergelijkbare automerken

Lexus modellen

Hieronder staan de modellen van Lexus. Deze zijn voordelig te verzekeren via Lastenvrij.

 • IS
 • ES
 • GS
 • LS
 • UX
 • NX
 • RX
 • GX
 • LX
 • RC
 • LC

Lexus Polis

Lexus biedt een eigen autoverzekering aan met de Lexus Financial Services. De ”Lexus Polis” wordt aangeboden is samenwerking met Bovemij. Deze polis is er alleen voor particuliere Lexus rijders.

Hieronder staat meer informatie over de Lexus Polis:

Dekkingen

De autoverzekering kent drie verschillende dekkingen: dekkingen: WA, WA beperkt casco én WA volledig casco (all risk).

De WA verzekering biedt dekking voor schade die je met je Lexus toebrengt aan anderen. Je eigen auto is te verzekeren met de beperkt- en volledig casco verzekering.

Lexus kent drie verschillende WA volledig casco verzekeringen: SELECT, PREMIUM EN EXCELLENT. Deze verschillen vooral qua duur van de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling, de hoogte van het eigen risico en het recht op vervangend vervoer gedurende de reparatie.

Lees nu alles over de dekkingen van een autoverzekering

Uitbreiden met aanschaf- of nieuwwaarderegeling

De WA beperkt- en volledig casco dekking kennen een aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling.

De aanschaf- of nieuwwaarderegeling van de WA Volledig casco PREMIUM is één jaar. De PREMIUM kent een regeling van drie jaar en de EXCELLENT van vijf jaar.

Met de aanschafwaarderegeling wordt bij diefstal of total los niet de dagwaarde, maar de aanschafwaarderegeling vergoed. Met een nieuwwaarderegeling wordt bij diefstal of total loss niet de dagwaarde, maar de nieuwwaarde vergoed.

Schade herstel door Lexus dealer

Autoschades worden gerepareerd door de Lexus dealer. Daarbij worden de originele auto-onderdelen gebruikt. Het voordeel is dat de auto zijn garantie behoudt.

Lexus verzekeren: waar op letten?

Je kunt meteen een Lexus Polis afsluiten, maar er zijn meer verzekeraars dan de Lexus Financial Services en Bovemij.

Deze verzekeraars hebben allemaal andere premies en voorwaarden. Daarnaast is de premie voor iedereen anders. Hierdoor is de kans groot dat er een andere verzekeraar is met een goedkopere of betere autoverzekering.

Check daarom eerst alle premies en voorwaarden én sluit daarna pas een autoverzekering af.

Hieronder staan tips bij het vergelijken van autoverzekeringen:

Uitgebreide vergelijker

Gebruik een complete vergelijker met de premies en voorwaarden van vele verschillende autoverzekeraars. Vergelijk de premies van traditionele verzekeraars én van direct writers.

Met de vergelijker van Lastenvrij zijn de premies en voorwaarden van heel veel verzekeraars te vergelijken. Alle getoonde premies zijn inclusief 21% assurantiebelasting. Hierdoor wordt de premie niet hoger bij het afsluiten van de autoverzekering.

WA autoverzekering is verplicht

Het is in Nederland wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je moet deze afsluiten vanaf het moment dat de auto op naam staat.

De WA verzekering biedt dekking voor de schade die je met jouw auto toebrengt aan anderen. Door deze verplichting worden alle verkeersdeelnemers beschermd.

Welke autoverzekeringen zijn er?

Uitgebreidere autoverzekering

Uiteraard is het mogelijk om de Lexus te verzekeren voor schade. Je sluit hiervoor een WA beperkt casco of WA volledig casco verzekering voor af.

De WA beperkt casco verzekering dekt de schade aan je eigen auto voor een deel. Je auto is verzekerd voor schade door brand, diefstal – inbraak en joyriding, botsing met loslopende dieren en storm. Daarnaast biedt deze verzekering dekking voor ruitschade.

De WA volledig casco verzekering biedt daarbij dekking voor vandalismeschade en schade door eigen schuld.

Welke autoverzekeringen zijn er?

Aanvullende verzekeringen

Bij een autoverzekering zijn één of meerdere aanvullende verzekeringen toe te voegen. Deze aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht, maar zorgen voor meer zekerheid én voor gemak.

Je kunt bijvoorbeeld pechhulp afsluiten, voor hulp bij pech onderweg.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Aanschaf- of nieuwwaarderegeling

De Lexus Polis kent een aanschafwaarderegeling en een nieuwwaarderegeling, maar veel andere verzekeraar kennen deze regelingen ook.

Vaak verschilt de periode waarvoor deze regelingen gelden. Zo kan een regeling doorgaans worden afgesloten voor één, twee of drie jaar.

Het eigen risico

Bijna alle autoverzekeringen hebben een standaard eigen risico. Vaak is dit 135 of 150 euro. Het eigen risico is het deel van de schade dat je zelf moet betalen.

Sommige verzekeraars bieden een autoverzekering zonder eigen risico. Je krijgt dan bij schade een volledige schadevergoeding. Andere autoverzekeringen hebben weer een hoger eigen risico.

Schadesturing

Verder doen veel verzekeraars aan schadesturing. Dit houdt in dat de verzekeraar de schade wil laten repareren door een aangesloten hersteller. Vaak in ruil voor een lager óf geen eigen risico.

Wanneer je de schade laat repareren door een niet-aangesloten hersteller, kan de verzekeraar het eigen risico verhogen óf weigeren om de schade te vergoeden

Waarom verzekeren via Lastenvrij?

Lastenvrij is opgericht met de missie om autoverzekeringen voor alle Nederlanders goedkoper te maken. We staan bekend als vergelijker van hele goedkope autoverzekeringen.

Dit komt omdat we alleen vergelijken. We zijn géén tussenpersoon en ontvangen daarom geen doorlopende provisie.

We geloven dat als we allemaal stoppen met het betalen voor doorlopende provisie, verzekeringen uiteindelijk voor iedereen voordeliger worden.

Ontdek nu hoe duur het is om een Lexus te verzekeren en vergelijk de polisvoorwaarden:

Autoverzekeringen vergelijken

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider in verzekeringen, waar ik de verzekeringswereld nog beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Vergelijk nu zelf.

Vraag stellen?

Stel deze via Facebook, Linkedin of Whatsapp…

Facebook Linkedin Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.